Femeia care a murit pe holul spitalului avea apă la plămâni
”Insuficienţă cardio-respiratorie, pneumopatie acută, emfizem pulmonar”. Sunt câteva dintre problemele de sănătate descoperite după autopsie, în cazul pacientei de 69 de ani care a stat 16 ore pe holurile Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa.
Scandalul din jurul pensionarei Viorica Popa (69 de ani), care a murit după 16 ore de aşteptare pe holurile Spitalului de Urgenţă Constanţa, a cunoscut ieri un nou episod. Familia femeii, care a murit în braţele fiului ei a primit marţi rezultatul necropsiei. Încă şocat după ce a asistat neputincios cum mama i s-a stins în braţe, Constantin Popa a făcut publice rezultatele primite de la medicii legişti. “Insuficienţă cardio-respiratorie acută, hidropneumotorax drept, adică apa la plămâni, pneumopatie acută, asta ar fi cam definitorie, cauza majoră, şi apoi emfizem pulmonar rupt şi cardiomiopatie cronică”, a declarat, pentru stirileprotv.ro, Constantin Popa.
Conducerea spitalului nu mai vrea să comenteze cazul şi nici să explice de ce a durat atât de mult preluarea pacientei. Reprezentanţii unităţii medicale se rezumă să afirme că se derulează o anchetă a Direcţiei de Sănătate Publică şi o alta a Poliţiei. Marţi, directorul medical Bogdan Obadă şi managerul Cătălin Grasa au susţinut că au fost mai multe urgenţe la computerul tomograf, ceea ce a mărit timpul de aşteptare în cazul pacientei care a decedat. Adusă la ora 7.30 în spital, cu ambulanţa, pacienta a suferit timp de mai multe ore. Doctorul Obadă a declarat că rezultatul computerului tomograf a venit la ora 20:30 şi în urma lui s-a solicitat consult chirurgical. Din păcate, consultul nu s-a mai făcut, iar după aproape două ore de la ultima intervenţie a unui cadru medical, pacienta a intrat în stop cardiorespirator şi s-a stins în braţele fiului ei. În aşteptarea anchetei, managerul spitalului, Cătălin Grasa, merge pe mâna colegilor săi: “Au suficientă experienţă încât să-şi dea seama dacă un pacient nu este de cod verde sau este de cod verde şi la un moment dat starea clinică se înrăutăţeşte”.