Fermierul care a anunţat că dă gratis 3 tone de fructe de pădure este dezamăgit


    El este Sorin Baciu, suceveanul care a anunţat că oferă trei tone de fructe de pădure în semn de protest pentru că samsarii i-au oferit un preţ în bătaie de jocFOTO: adevarul.ro
El este Sorin Baciu, suceveanul care a anunţat că oferă trei tone de fructe de pădure în semn de protest pentru că samsarii i-au oferit un preţ în bătaie de jocFOTO: adevarul.ro

Românii l-au admirat pe Sorin Baciu, fermier în județul Suceava, când acesta a anunțat că a invitat tot satul la culesul fructelor de pădure de pe plantația sa. De fapt, omul avea trei tone de coacăze și afine, dar magazinele îi dădeau un preț mic. Acum, omul este din nou dezamăgit.

Sorin Baciu, suceveanul care a anunţat că oferă trei tone de fructe de pădure în semn de protest pentru că samsarii i-au oferit un preţ în bătaie de joc, a declarat pentru „Adevărul“ că mai are aproximativ o tonă de coacăze şi agrişe din care va face suc.

Contactat telefonic, Sorin Baciu, fermierul din comuna Buneşti a judeţului Suceava a declarat pentru ziarul ”Adevărul” că, după ce a anunţat că dă gratis trei tone de fructe de pădure, a fost vizitat de peste 50 de persoane.

Doritorii au cules peste o tonă de coacăze şi agrişe. Au mai fost firme care au cumpărat câteva sute de kilograme, iar producătorul mai are acum o tonă de fructe.

Fermierul mai are o tonă de coacăze

Sorin Baciu a rămas cu un gust amar după toată această poveste pentru că şi-a dat seama că în România fructele sale nu au căutare nici dacă le dă gratis.

”Cei mai mulţi care doresc coacăze sunt veniţi din străinătate, le cunosc. În Austria, se caută şi se vând foarte bine. Am rămas cu ele. Nu le-au vrut nici gratis. Nu le vor pentru că trebuie să le strângă şi să le prelucreze. Au venit la mine, au strâns câteva şi au plecat pentru că se înţeapă. Au venit 50 de oameni. Unii au mai dat câţiva lei, dar nu la adevărata valoarea a fructelor, la jumătate. Am reuşit să dau degeaba o tonă, câteva sute de kilograme le-am vândut şi mai am o tonă”, a declarat fermierul pentru ”Adevărul”.

Sorin Baciu ne-a spus că a fost vizitat şi de oameni din satul său, cărora le-a împrumutat şi găleţile ca să culeagă fructe, pe care nu le-a mai văzut apoi. „Când au venit din sat, nici găleţile nu mi le aduceau înapoi. Suntem terminaţi ca naţie”, a completat Baciu, care a arătat că va face suc din fructele care i-au rămas.

Citește și

Satul din România unde nu se fură. Localnicii lasă banii la poartă, într-o plasă

Ia, neamule, crapul românesc! De ce sunt pline magazinele de produse din străinătate

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
jenna ortega despre rolul wednesday jpg
catherine zeta jones png
foto1 porcul jardelb jpg
cub rebeca onoriu png
Mihai Bendeac FOTO Facebook
Ion Dichiseanu si unica sa fiica Ioana jpg
image
image
image
image
image
image
foto1 porcul jardelb jpg
foto1 anais si antoniob jpg
calendar ortodox 2021 8 decembrie sf cuvios patapie doxologia jpeg
marilyn manson Popa Elena Luminita jpg
Forțe de ordine în preajma ambasadei Ucrainei la București după ce au fost descoperite niște plicuri suspecte. FOTO Inquam Photos / George Călin
FotoJet jpg