Festivalul Sunwaves se mută în Spania! „Mergem acolo. Nu ne mai vin clienți. Să întrebăm autoritățile de ce, că dau în noi de peste tot"

Ultima actualizare:

Festivalul de muzică electronică "Sunwaves" se mută în Spania, din toamnă. A fost anunțul organizatorului Ioan Borzea. Doar ediția din perioada 1-7 mai 2024 va mai avea loc în Mamaia Nord. Ioan Borzea a declarat că este supărat din cauza faptului că an de an pierde tot mai mulți turiști. 

Sunwaves, vara anului trecut Foto: Facebook
Sunwaves, vara anului trecut Foto: Facebook

Când are loc Sunwaves 2024

Sunwaves 2024 are loc în Mamaia Nord, în zona Butoaie, la Neverland Beach. Festivalul se află deja la ediția cu numărul 32. Perioada de desfășurare a festivalului este 1-7 mai 2024.

Organizatorii festivalului spun că, anul acesta, au organizat patru corturi pentru petrecăreți și au luat și măsuri speciale, după ce, în anii trecuți imaginea evenimentului a avut de suferit, întrucât a atras nu doar tineri dornici de distracție ci și consumatori de droguri și implicit traficanți veniți să le vândă droguri de mare risc.

„Avem peste 100 de artiști care vor întreține atmosfera, pe patru scene. Din păcate avem cu 1.400 de bilete mai puțin cumpărate, față de anul trecut. Este un festival unde vin turiști străini în proporție de 80 la sută și doar 20 la sută sunt români.

Noi am încercat să curățăm imaginea festivalului, care ne urmărește de câțiva ani încoace, așa că am luat legătura cu ambasadele României din străinătate și am rugat să informeze tinerii ca la noi sunt sunt cele mai dure legi antidrog din Uniunea Europeană, iar riscul este foarte mare dacă nu sunt curați. Am creat un festival curat și îi sfătuim pe toți cei care vin să nu își asume să facă închisoare pentru o țigară", a declarat, recent, Ioan Borza, organizatorul festivalului Sunwaves, pe Facebook. 

Ioan Borzea Foto: captură Facebook
Ioan Borzea Foto: captură Facebook

Festivalul Sunwaves se mută în Spania, din toamnă 

Ediția din mai va fi, însă ultima care se va mai organiza în România. „Mergem în Spania. Nu ne mai vin clienți. Să întrebăm autoritățile de ce, că dau în noi de peste tot. Anul trecut, la intrare, erau camere adunate, așteptau vești extraordinare despre ce se întâmplă în interior, dacă s-a prins vreun traficant de droguri”, a spus Ioan Borzea, organizatorul festivalului. 

„La Sunwaves cine vine nu este mai vinovat decât altul care merge la alt eveniment. Este un eveniment ca toate celălalte. Ani de zile s-a asociat clientul de muzica electronică că este predispus la a fi consumator de droguri”, a mai adăugat Ioan Borzea, pe Facebook.

Răzvan Ciobanu a murit după ce a plecat de la Sunwaves 

Ne amintim că în 2019, în noaptea de Înviere, Răzvan Ciobanu a plecat din Bucureşti spre Mamaia, unde a participat la Festivalul Sunwaves. La un moment dat, spun cei care l-au însoţit, Răzvan Ciobanu a dispărut de lângă ei, iar ulterior şi-au dat seama că acesta plecase cu un Range Rover, maşina ale cărei chei le avea asurpa lui. Apropiaţii au încercat să-l contacteze, însă fără niciun rezultat.

Răzvan Ciobanu Foto: arhivă personală
Răzvan Ciobanu Foto: arhivă personală

Luni dimineaţă, un localnic din Săcele a anunţat la 112 că în zonă s-a produs un accident rutier. La faţa locului, au ajuns un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa şi un echipaj SMURD, însă pentru creatorul de modă nu s-a mai putut face nimic. 

Bolidul lui Răzvan Ciobanu Foto: arhivă personală
Bolidul lui Răzvan Ciobanu Foto: arhivă personală

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net