Filmul tragediei de la Mamaia. Unul din bărbații înecați era tatăl adolescentei. Altul fusese trimis de soție să ajute

Ultima actualizare:

Apar detalii tulburătoare despre tragedia care a avut loc luni, 14 august la Mamaia. A fost o zi greu încercată pentru patru familii care și-au pierdut un om drag, dar și pentru salvatorii care au făcut eforturi supraomenești să îi salveze pe cei, în total, șapte turiști luați de curenți în larg. Patru bărbați au murit înecați încercând să salveze o adolescentă de 16 ani. Unul dintre ei era chiar tatăl fetei care, într-un gest firesc, a sărit să își salveze copilul. De aici și până la tragedie au fost doar câteva secunde.

inecati mamaia jpg

Copila, care se afla în mare, a fost luată de curenții și s-a trezit în larg fără să își dea seama. Avea colac, dar i l-a dat unei copile care se lupta din greu cu valurile. A fost momentul pe care, tatăl ei, l-a observat de pe plajă și s-a aruncat imediat în valuri ca să își salveze fata.

Între timp, alți turiști luați și ei de valuri, încercau să ajungă la mal. A fost momentul în care au intervenit salvamarii, iar mai mulți martori de pe plajă s-au luat de mâini formând un lanț uman pentru a-i trage astfel spre mal pe cei luați de curenți.

Doi bărbați s-au desprins din lanțul uman

Doi bărbați care l-au observat pe tatăl care înota din răsputeri spre fiica adolescentei s-au desprins din lanțul format de turiști și au înotat ca să îi dea omului o mână de ajutor. Din nefericire, totul s-a încheiat cu tragedia care a emoționat întreaga țară.

Niciunul dintre cei trei bărbați nu a supraviețuit. Au fost aduși la mal de salvamari dar în stop cardiorespirator și nu au mai răspuns manevrelor de resuscitare.

Adolescenta este încă sub supravegherea medicilor de la Spitalul Județean Constanța și va fi curând externată.

Unul dintre bărbații morți, îndemnat de soție să sară în ajutor

Un alt bărbat care și-a pierdut viața și care a sărit în valuri pentru a da o mână de ajutor fusese îndemnat de soția lui. Femeia i-a spus că este un bun înătotăr și să se ducă și el să ajute. Ceea ce bărbatul a făcut. A fost scos din apă de salvamari în stop respirator și nu a mai răspuns manavrelor de resuscitare.

„Soția unuia dintre cei care au decedat, ea i-a spus soțului intră în apă și fugi și salvează-i. Ea stând la capul lui, unde noi făceam manevrele de resuscitare, vorbea într-una și spunea că a văzut că fetele nu se descurcă și i-am spus du-te tu, du-te tu ca știi să înoți. Astea sunt vorbele ei”, a povestit Gabriel Culea, șeful salvamarilor din Mamaia.

Cei patru bărbați care și-au pierdut viața în Mamaia aveau 34, 38, 43 și 46 de ani și erau din Dâmboviţa, Calărași și Argeș.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
autostrada a13 jpg
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
orasul dintre doua tari jpg
ayrton senna 30 ani de la moartea lui jpg
image png
439200637 840468834788027 9054120070225781105 n jpg
familie fericita in natura jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net