UPDATE VIDEO În total, șapte oameni au fost luați de valuri. Mesajul salvatorilor după tragedia de la Mamaia

Ultima actualizare:

UPDATE: Șapte oameni au fost luați de curenți și duși în larg la Mamaia, îaninte ca zeci de oameni să formeze un lanț uman ca să îi salveze pe cei aflați în pericol de moarte. Din păcate toate eforturile au fost în zadar pentru trei dintre ei. Au fost resuscitați unul lân gă altul, dar nu au mai putut fi salvați. Alți trei sunt în spital, iar unul dintre ei este în stare foarte gravă. Autoritățile îndeamnă turiștii să aibă grijă de viața lor și să se informeze înainte de a se aventura în valuri.

Şapte persoane au fost surprinse de curenţii puternici şi duse în largul mării. Chiar dacă intervenţia salvamarilor, a martorilor şi a echipelor de salvare a fost promptă şi victimele au fost extrase la mal în scurt timp, suntem profund îndureraţi să vă informăm că trei dintre acestea şi-au pierdut viaţa. Una dintre persoane se află în stare gravă, fiind transportată la spital cu elicopterul SMURD, iar alte trei sunt sub supravegherea atentă a medicilor”, arată IGSU.

Vă îndemnăm să vă informaţi cu privire la condiţiile de înot, să alegeţi zonele desemnate pentru scăldat şi să ascultaţi mereu sfaturile salvamarilor. Siguranţa voastră şi a celor dragi trebuie să fie mereu pe primul loc”, mai transmit reprezentanții IGSU.

UPDATE: Cele trei persoane scose din mare în stop cardio respirator nu au putut fi salvate în ciuda manevrelor de resuscitare, aplicate imediat. Autoritățile au confirmat moartea acestora. Celelalte două persoane care au fost aduse la mal conștiente și care au fost imediat transportate la Spitalul Județean Constanța sunt în stare gravă.

Vă reamintim că pentru salvarea celor cinci persoane aflate în pericol de înec a avut loc o mobilizare excepțională pe plaja Victoria din Mamaia. Zeci de turiști au format un lanț uman pentru a-i ține pe cei aflați în mare la suprafață până la aducerea lor la mal. Din păcate, în ciuda avertismentelor și a steagului roșu arborat, turiștii s-au avântat în mare ignorând pericolul. Marea este agitată, iar vântul bate puternic. 

Știre inițială:

Mobilizare excepțională în Mamaia, unde zeci de turiști aflați pe plaja Victoria din cea mai mare stațiune de pe litoralul românesc  au format un lanț uman pentru salvarea a cinci persoane aflate în pericol de înec. Momentele dramatice sunt în desfășurare la ora transmiterii acestei știri. Trei dintre turiștii scoși la mal sunt resuscitați de echipajele medicale aflate la fața locului.

image

Incidentul are loc pe plaja Victoria și a fost anunțat de martori la 112. Au intervenit două SMURD B2 de la Mamaia, un SMURD B2 de la Fripis, un Smurd C și o autospecială de transport pentru victime multimple de la Port, relatează presa locală.

Lanț uman pentru salvarea celor cinci tineri

Oamenii de pe plaja Victoria din Mamaia au făcut un lanț uman. Zeci de turiști s-au prins de mâini pentru a ajunge cât mai aproape de tinerii aflați în pericol de înec și pentru a-i ajuta să stea la suprafață în timp ce sunt trași la mal.

Trei tineri, în stop cardiorespirator

Trei dintre persoanele înecate au fost scoase inconștiente, în stop cardiorespirator, iar echipajele de salvatori aplică protocolul de resuscitare.

Potrivit informațiilor de la fața locului, mai întâi au fost scose două persoane inconștiente, 

„Două persoane au fost scoase din mare inconștiente. În acest moment sunt efectuate manevre de resuscitare pentru persoanele scoase din mare și au loc operațiuni de salvare pentru celelalte trei.”, au transmis ISU Dobrogea.

În scurt timp, o a treia persiană, tot inconștientă a fost adusă la mal, iar manevrele de resuscitare au început imediat. Alți doi turiști au fost transportați la spital în stare de conștiență.

O altă intervenție, pe plaja Riviera

O altă intervenție la un caz de înec este în derulare și pe plaja Riviera din Mamaia, unde o persoană inconștientă a fost scoasă din mare și este resuscitată.

Intervin un echipaj SMURD și unul al Serviciului Județean de Ambulanță.

La mare vântul bate cu putere, iar marea este deosebit de agitată. Cu toate acestea turiștii se avântă în valuri ignorând pericolul uriaș. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net