Filmul tragediei din Bușteni. Cine este fata de 19 ani atacată și ucisă în Jepii Mici de un urs. Autoritățile anunță măsuri extreme

Ultima actualizare:

O tânără de doar 19 ani avut parte de un sfârșit violent. Aceasta a fost atacată de un urs pe un traseu montan din apropierea stațiunii Bușteni, judeţul Prahova, fiind găsită ulterior fără viață. Autoritățile au decis să împuște animalul sălbatic.

Ursul care a atacat-o pe tânăra a fost ucis / foto: Pixabay
Ursul care a atacat-o pe tânăra a fost ucis / foto: Pixabay

Tragedia a avut loc în zona turistică Jepii Mici, sub privirile îngrozite ale iubitului fetei. Acesta a relatat că ursul a apucat-o pe tânără și a târât-o într-o râpă adâncă, unde a dispărut cu ea. Cei doi erau în drumeție când au întâlnit ursul.

Au apărut informații despre identitatea victimei

Publicația Bzi.ro a relatat că fata de 19 ani era din Iași și se numea Maria Diana. Ea locuia cu viză de flotant în București.

Marți seara, președintele Salvamont România, Sabin Cornoiu, a oferit detalii despre tragedia din Bucegi. Conform acestuia, ursul a atacat-o pe tânără pe potecă, a tras-o în vegetația de lângă potecă și apoi a scăpat-o într-o prăpastie, unde aceasta a căzut.

Ulterior, animalul a coborât după ea. În tot acest timp, iubitul victimei, care rămăsese pe potecă, a fost martor la întreaga scenă și a sunat imediat la 112, declanșând acțiunea de recuperare sau salvare.

Sabin Cornoiu a explicat că ursul a rămas în apropiere pe tot parcursul operațiunii de recuperare, probabil considerând că tânăra era prada sa. Nu i-a atacat pe salvatori, aceștia au făcut zgomot și și-au făcut simțită prezența, astfel încât nu au avut probleme.

Cornoiu a menționat că, probabil, specialiștii în domeniu vor putea oferi explicații privind comportamentul animalului, sugerând că ar putea fi vorba de rabie sau alte boli care să determine un comportament imprevizibil, poate din cauza căldurii. El a subliniat că ursul nu a fost surprins de victimă pe potecă, având în vedere simțurile sale ascuțite, și că probabil va fi necesar un studiu pentru a înțelege ce s-a întâmplat.

„Este regretabil, e un traseu circulat de turiști și este păcat că animalele s-au obișnuit să vină în preajma acestuia. Sperăm că se vor lua măsurile necesare pentru ca turismul montan să se desfășoare în siguranță”, a declarat Sabin Cornoiu la Antena 3.

Ministrul Mediului anunță măsuri drastice

Mircea Fechet, ministrul Mediului, a comentat cazul tinerei de 19 ani ucise de urs pe traseul Jepii Mici din Bucegi la Antena 3 CNN și a anunțat măsuri urgente. El a transmis condoleanțe familiei și a subliniat importanța protejării vieții umane.

Ministrul a menționat că a propus un ordin privind cotele de prevenție și intervenție pentru reglementarea numărului de urși care pot fi împușcați pentru a preveni atacurile asupra oamenilor.

Anul trecut, un ordin similar a stabilit un număr de 500 de urși, din care au fost aprobate 220, dar problema persistă, având în vedere cele aproximativ 8.000 de exemplare estimate.

Fechet a afirmat că România are o problemă cu populația de urși și că a solicitat Comisiei Europene să intervină. El va propune din nou un ordin pentru 500 de exemplare și va introduce un proiect de lege care să stabilească că urșii care se apropie la un kilometru sau mai puțin de așezările umane trebuie gestionați prin împușcare sau eutanasiere, deoarece relocarea nu dă rezultate.

În cazul ursului din Bucegi, ministrul a precizat că era o femelă fără pui și că se investighează dacă suferea de vreo boală care ar fi cauzat comportamentul deviant.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Regele Charles Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
hotel vacanta pixabay jpg
andrea galimberti sara stefanelli jpg
Nava Hetman Ivan Mazepa FOTO @DEFENSEEXPRESS / X
Michele  Köbke avion profimedia jpg
rain 316579 1280 jpg
Lidia Fecioru de la Adevăruri ascunse jpg
banner Târg
dogs 7993595 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net