Doi urși au intrat în curtea lui Adrian Năstase! Ce a pățit un vecin al fostului premier

Un mesaj RO-Alert a fost emis de către autoritățile din Prahova, după ce prezența unui urs a fost semnalată în comuna Cornu. Fostul premier Adrian Năstase a scris pe blogul său că urșii au trecut și prin curtea lui, iar situația a scăpat de sub control.

Urșii surprinși de fostul premier / foto: Adrian Năstase
Urșii surprinși de fostul premier / foto: Adrian Năstase

Pe blogul său, Adrian Năstase a scris că unul dintre vecinii săi de la Cornu a pierdut chiar zilele trecute, nu mai puțin de 23 de găini, din cauza urșilor!

„Zilele trecute, doi urși simpatici au intrat în curtea vecinului nostru de la Cornu și au omorât/mâncat 23 de găini. Au revenit și în seara următoare. Au trecut și la noi în curte dar câinii i-au alungat.

Tot în Cornu, pe „Malul vadului”, o ursoaică se plimbă liniștită pe stradă iar puii ei intră în curți căutând de mâncare. Aceleași lucruri se întâmplă în toată Prahova – în Breaza, Comarnic, Provița, Ploiești. Ca să nu mai vorbesc de situația din Harghita, Covasna, Mureș și nu numai”, a scris Adrian Năstase pe blogul său.

„O ursoaică se plimbă liniștită pe stradă”

Adrian Năstase a scris că situația urșilor a scăpat de sub control în ultimii 7 – 8 ani.

„Este evident că, în ultimii 7-8 ani, situația urșilor a scăpat de sub control. Numărul lor tinde să se dubleze iar urșii maturi, neavând un dușman natural, pun stăpânire pe zonele înalte și împing ursoaicele cu pui spre zonele de deal.

Urmează perioada fructelor din livezi și, probabil, „vizitele” urșilor în căutare de hrană, vor fi tot mai frecvente. Este posibil să reapară și accidente cu locuitorii din aceste zone”, a mai scris fostul premier.

Ministerul Mediului trebuie să se ocupe de situație

„Responsabilitatea va fi a ministrului Mediului pentru că Academia, asociațiile ecologiste – gen Agent green – doar își dau cu părerea, decizia pentru extragerile anuale revine ministrului. Sigur că sunt presiuni asupra sa dar responsabilitatea penală va fi tot a lui.

PS: Vecinul meu a sunat la 112 și la jandarmerie după ce a văzut prăpădul din curte. I s-a spus că trebuie să sune atunci când ursii SUNT în curte și doar astfel se poate forma o comisie din vreo 5-6 reprezentanți de instituții care vor delibera… A înțeles că atunci când intră urșii, el să sune la 112 dar să-i tină de vorbă pe urși până sosesc jandarmii”, a mai scris Adrian Năstase.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net