Pască cu cremă de brânză fină și aluat fraged! Jesica Zamfir, câștigătoarea de la MasterChef, ne-a oferit rețeta perfecta
Tuturor ne place umplutura la o prăjitură, mai exact crema mai mult decât aluatul la ea. Așa că Jesica Zamfir, câștigătoarea de la MasterChef, din sezonul 4 din 2014, ne învață cum să facem o pască de Paște, ce este un fel de cheeseecake american adaptat la gustul nostru românesc.
*Ingrediente:
3 gălbenușuri de ou
100 g de unt și faină cât cuprinde: aproximativ 500 de grame
2 linguri de lapte rece
200 g de zahăr
esență de vanilie,
un praf de sare
* Pentru umplutură
300 g de cremă de brânză fină
300 g brânză dulce de vaci
stafide hidratate în apă cu esență de rom 100 g
5 ouă
300 g de zahăr
esență de vanilie
zahar bourbon cu vanilie: 2 pliculețe
*Mod de preparare :
Se pun în bol: untul, gălbenușurile, faina, sarea, zahărul, se frământă la mixer sau cu mâna după care se adaugă și două linguri de lapte pentru a omogeniza apoi se pune la rece pentru 30 de minute
Între timp pregătim umplutura pentru a se amesteca cele două tipuri de brânză după care se adaugă zahărul apoi ouăle treptat, după ce se omogenizează bine cu telul ori cu mixerul se adaugă statafidele și restul esențelor, astfel încât să iasă o compozitie omogenă și cremoasă.
Aluatul se întinde și se asează într-o tavă rotundă ce are diametrul aproximativ 22 și se păstrează o bucățică de aluat pentru decorarea prăjiturii după care se toarnă peste aluat crema obținută din brânză și se mai pot adaugă câteva stafide pe deasupra și eventual fructe confiate sau migdale. De asemenea, se împletește o ‘codiță’ din aluat și se pune peste pască pe marginea tăvii și în mijloc în forma de cruce. După finalizare se pune la cuptor și se coace la 160 de grade timp de 30 de minute apoi se ridică până la180 de grade alte 20 de minute.
Paște fericit cu lumină și iubire să avem !