Ingredientul special care trebuie pus în tocănița de miel! Secretul din rețeta folosită de gospodinele din Ardeal

Ultima actualizare:

Deja ne apropiem cu pași repezi de Paște, iar românii din toată țara vor pune pe masa de sărbători o mulțime de preparate delicioase. Dintre acestea nu poate lipsi, desigur, nici tocăniția de miel! Iar cei dintre noi care sunt în căutarea unei rețete de tocăniță extrem de delicioasă trebuie să știm că gospodinele din Ardeal folosesc un ingredient special pentru a da un gust aparte acestui preparat!

Ingredientul special din tocănița de miel
Ingredientul special din tocănița de miel

Numai câteva zile ne mai despart de Paște, iar mulți dintre noi poate că deja am căutat cele mai delicioase și speciale rețete, pentru a ne impresiona rudele și prietenii cu talentul nostru în bucătărie! Desigur, de pe masa de sărbători a multor români nu va lipsi nici tocăniția de miel, un preparat care nu doar că este ușor de făcut, dar este și foarte gustos!

Iar atunci când vine vorba despre tocănița de miel, există un ingredient special folosit de bucătăresele din Ardeal, care oferă un gust și mai delicios preparatului nostru! În primul rând, pentru a pregăti o tocăniță de miel ne trebuie 200 g de praz, 100 g de țelină, doi căței de usturoi, 100 ml de vin roșu, 100 g de morcovi, 200 g de ceapă, 400 g de cartofi, 200 g de roșii, o crenguță de busuioc, 20 g de sare, cât și 2 g de piper.

Ingredientul special pentru tocănița de miel

Odată ce avem ingredientele, trebuie să începem prin a tăia carnea în bucăți potrivite, iar prazul în felii subțiri. Mai departe, usturoiul trebuie zdrobit, morcovii trebuie tăiați în rondele, iar cartofii în jumătăți. Țelina trebuie tăiată în felii cât mai mici, în timp ce roșiile le putem tăia oricum dorim.

Apoi, jumătate din cantiatea de ulei trebuie pusă într-o tigaie, în care vom prăji carnea. După ce o scoatem din tigaie, în același ulei trebuie călite și legumele tăiate anterior. Mai departe, carnea trebuie pusă într-o cratiță, iar acum vom adăuga și ingredientul special care îi va da un gust deosebit: vinul! Apoi, punem și 300 ml de apă și lăsăm totul la fiert vreme de 45 de minute.

În timp ce carnea fierbe, putem adăuga ceapa și cartofii, care trebuie să fiarbă vreme de 15 minute. La final, putem adăuga roșiile, sarea, cât și busuiocul, după care vom mai lăsa tocănița să fiarbă vreme de 5 minute. Cu ajutorul acestei rețete simple vom putea pune în farfurie un preparat delicios, de care nu ne vom mai sătura!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Cum să menții aerul curat în bucătărie  Sfaturi și soluții eficiente jpg
IMG 3157 PNG
chef scarlatescu jpg
suc de lămâie beneficii jpeg
zodii norocoase jpg
Metropolitan Life picture jpg
pexels karolina grabowska 5979667 jpg
horoscop jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net