Care sunt combinațiile de alimente care ne pot face rău de Paște. Un medic ne spune ce trebuie să evităm

Deja ne mai despart doar câteva zile de Paște, iar după o perioadă atât de îndelungată de post, preparatele delicioase pe care le vom pune pe masa de sărbătoare ne pot face să ne simțim destul de rău. Mai ales unele combinații de alimente ne pot dăuna foarte mult, iar medicii ne avertizează să avem grijă la ce mâncăm.

Ne mai despart doar câteva zile de masa de Paște
Ne mai despart doar câteva zile de masa de Paște

Medicii din țara noastră deja se pregătesc pentru pacienții cu afecțiuni cronice decompensate, care vor sosi la spitale în primele zile după Paște. Din păcate, chiar dacă carnea de miel, ori de vițel, este baza unor rețete delicioase de Paște, ea ne poate provoca o criză de gută, potrivit medicului primar nefrolog Emilian Postelnicu, de la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Mai ales persoanele care au un nivel crescut de acid uric se pot confrunta cu această problemă.

„Precursorii acestei substanțe - acid uric - sunt purinele și purinele se găsesc cu precădere în carnea de animal tânăr. Miei, viței, tot ce înseamnă animal neajuns încă la maturitate. Semne și simptome nu sunt prea specifice preclinic, devin clinice în momentul când apar durerile la puseul de gută. Pe mulți îi iau pe nepregătite”, explică medicul, potrivit adevarul.ro.

Preparatele de Paște care ne pot provoca probleme de sănătate

Carnea de miel nu este deloc una ușoară, iar dacă putem, ar trebui să o înlocuim cu berbecuț, ori cu carne de oaie. Iar masa de Paște ne mai poate afecta starea de sănătate și datorită combinației de dulciuri și alimente grase, ambele consumate la aceași masă. Această combinație poate chiar să ducă la boala ficatului gras.

„În ultimul timp face ravagii. Nu avem hepatite date de virus câte avem date de acest consum de zahăr”, a explicat medicul. Pentru a evita această problemă, am putea începe masa cu fel bogat în fibre, cât și cu un indice glicemic mic. De asemenea, putem începe masa cu supe, ciorbe, ori cu salate.

„Fiind voluminoase și puțin calorice ocupă mare parte din stomac și după aceea nu mai avem aceeași lăcomie și nu mai îngurgităm aceeași cantitate de mâncare la felul doi și la desert.

Bine ar fi ca și desertul să-l decalăm un pic de felul doi, să nu mâncăm imediat după friptură, pentru că, așa cum am spus, se digeră greu, aduc un aport și mai mare și e destul de dificil pentru organism să facă față”, mai spune medicul. De asemenea, este foarte important să nu renunțăm la tratamentul pe care îl luăm, în ziua de Paște.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Întâlnire între Ion Antonescu și Adolf Hitler la Munchen, 1941 FOTO Profimedia jpg
Carlo Acutis 1, foto Facebook jpg
kaufland jpg
mona von bismarck colaj captura video jpg
index webp
tramvai lego profimedia jpg
Poza mare el acum jpg
valentin olariu Tatal lui Sebi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net