Chec sărat, rețeta delicioasă de care nu ne vom mai sătura! Toți prietenii ne vor invidia
Deja ne apropiem cu pași repezi de Paște, iar dacă suntem în căutarea unei rețete perfecte, care ne va ajuta să ne impresionăm rudele și prietenii, o alegere ideală poate fi checul sărat! Iar partea cea mai bună este că acest preparat este foarte ușor de pregătit, chiar și de cei care nu au experiență la gătit!
Checul este, fără doar și poate, una dintre rețetele favorite ale românilor! Indiferent în ce cofetărie am intra, cu siguranță vom găsi acest produs, iar mulți dintre noi poate că l-am și pregătit acasă, în propria noastră bucătărie.
Iar dacă ne dorim o variantă specială a acestei rețete, care ne va ajuta să ne impresionăm rudele și prietenii de Paște, putem încerca să pregătim chec sărat! Invitată la emisiunea „Vorbește lumea”, Miruna Lica ne-a arătat cum putem pregăti acest preparat delicios!
În primul rând, trebuie să pregătim ingredientele necesare! Tot ce ne va trebui pentru acest chec este făină, praf de copt, bicarbonat, puțină pudră de usturoi, lapte bătut, ouă și, nu în ultimul rând, unt!
Cum putem pregăti checul sărat
Pentru a pregăti această rețetă delicioasă, care conține și brânză cheddar și, dacă dorim, chiar și ardei iute, trebuie să începem prin a amesteca ingredientele uscate, adică făina, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Ele trebuie puse într-un bol în care vom adăuga și untul. Este indicat ca acesta să fie rece și tăiat în cubulețe mici. Totul trebuie amestecat bine, până când obținem un aluat sfărâmicios.
Peste acest amestec vom adăuga și brânza cheddar, ouăle, laptele bătut, chives, cât și ardeiul iute, apoi amestecăm totul bine, iar, mai departe, tot ce trebuie să facem este să punem totul în tavă! Peste aluatul, trebuie să punem unt topit, iar totul va merge la cuptor!
Această rețetă delicioasă va reuși să ne impresioneze toate rudele și prietenii, iar partea cea mai bună este că vom putea să o pregătim foarte ușor! La final, după ce vom gusta din checul nostru sărat, vom reveni cât mai des la acest preparat gustos.