Câte ore trebuie să stăm în picioare pentru o sănătate optimă. Răspunsul neașteptat oferit de specialiști

Ultima actualizare:

Cu siguranță că știm cu toții cât de importantă este activitatea fizică pentru starea noastră de sănătate. De la greutate și până la starea de spirit, un stil de viață activ poate fi extrem de util pentru organismul nostru. Iar până și simplul stat în picioare poate fi mult mai important decât am crede!

Câte ore trebuie să stăm în picioare / foto: Shutterstock
Câte ore trebuie să stăm în picioare / foto: Shutterstock

Poate că mulți dintre noi ne simțim descurajați atunci când ne gândim să adoptăm un stil de viață mai activ deoarece ne imaginăm că acest lucru presupune exerciții intense și ore întregi petrecute la sală. Însă, potrivit informațiilor de la adevarul.ro, experții ne spun că până și simplul stat în picioare poate avea un efect pozitiv asupra organismului nostru!

Mai precis, experții din Australia, de la Swinburne University of Technology, au studiat cu atenție comportamentul a nu mai puțin de 2.000 de persoane, într-o perioadă de 24 de ore. Specialiștii au încercat să afle care este combinația optimă de efort și odihnă, pentru o sănătate cât mai bună. Iar rezultatele studiului pot să ne suprindă pe mulți dintre noi!

Cinci ore de stat în picioare pot fi benefice pentru sănătatea noastră

Mai precis, experții au ajuns la concluzia că o combinație ideală ar însemna opt ore de somn, cinci ore de stat în picioare, șase ore de stat jos, cât și alte patru ore, împărțite între activitate fizică ușoară și moderată. Această împărțire a orelor ar fi fost cea mai benefică pentru menșinerea sub control a glicemiei, cât și pentru îmbunătățirea sănătății inimii.

Iar partea cea mai bună este că nu trebuie să depunem un efort mult prea mare pentru a avea o activitate fizică moderată, până la intensă. În această categorie poate intra chiar și mersul cu bicicleta, mersul pe jos, joggingul, sau dansul aerobic. Chiar și efectuarea treburilor casnice, cât și râsul, pot contribui la activitatea noastră fizică.

În privința somnului, echipa de cercetători din Australia ne recomandă să avem grijă să dormim măcar 8 ore și 20 de minute.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net