Mesaj Ro-Alert în Ploiești, în urmă cu câteva ore. Oamenii sfătuiți să nu iasă din casă! Ce animal periculos a fost văzut pe străzile orașului. VIDEO

În orașul Ploiești a fost observat recent un urs, iar pentru a alerta locuitorii din zona respectivă, autoritățile au emis un mesaj de avertizare prin sistemul Ro-Alert.

Imagine din zona Gării de Nord Ploiești, care este părăsită / foto: Observatorul Prahovean
Imagine din zona Gării de Nord Ploiești, care este părăsită / foto: Observatorul Prahovean

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova a confirmat prezența unui urs în municipiul Ploiești, în apropierea zonei Gării de Nord. În mesajul Ro-Alert, care a fost transmis la ora 1:51, cetățenii au fost sfătuiți să evite acea zonă și să rămână în casele lor.

De asemenea, li s-a recomandat să păstreze o distanță sigură față de animal și să nu încerce să interacționeze cu acesta, fie să îl fotografieze, fie să îl hrănească.

„A fost semnalată prezenţa unui urs în municipiul Ploieşti, zona Gării de Nord. A fost transmis mesaj RO-ALERT. La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD din cadrul Detaşamentului 1 Ploieşti”, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

„Evitați zona, rămâneți în locuințe! Păstrați distanța față de animal și nu încercați să vă fotografiați cu acesta sau să îl hrăniți!”, e o parte din mesajul RO-Alert care a sunat pe telefoanele mobile ale ploieștenilor la ora 1:51.

Ursul adult părea să aibă cel puțin 200 de kilograme

Pe rețelele de socializare au început să circule imagini cu un urs adult, estimat la peste 200 de kilograme. Aceste imagini au fost filmate dintr-o mașină, pe strada Romană din Ploiești.

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, a precizat că ursul pare să aibă un crotal, fapt ce indică posibilitatea ca acesta să fi fost capturat în trecut.

La operațiunile de căutare desfășurate în timpul nopții au participat primarul, care este și șeful echipei de căutare conform legii și care, în cazul capturării, dă ordinul pentru extragerea prin împușcare sau relocare.

Alături de primar, au fost prezenți un medic veterinar, un vânător și reprezentanți ai Poliției Naționale, ai Jandarmeriei și ai Poliției Locale, pentru a asigura perimetrele de siguranță pentru oameni.

Nu este primul urs care este văzut pe străzile din Ploiești

Această întâmplare nu este singulară în Ploiești. În luna august a anului precedent, un alt urs a fost capturat pe teritoriul rafinăriei Lukoil, fiind ulterior tranchilizat și relocat. Animalul fusese observat în oraș de mai multe ori, iar autoritățile au încercat timp de aproximativ o lună să îl captureze.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net