Firea visează Capitala port la Dunăre

Ultima actualizare:

Ideea lui Ceauşescu de a transforma Capitala în port la Dunăre îi face cu ochiul şi noului primar al Capitalei, Gabriela Firea. Aceasta a declarat că, dacă va fi realizat, pe canalul Bucureşti-Dunăre s-ar putea instala hidrocentale care să producă energie. Uite ce mai vrea să facă edilul în Bucureşti!

Toţi primarii Capitalei de după ’89 au fost fascinaţi de proiectul fostului dictator, care prevedea construirea unui canal Bucureşti-Dunăre cu scopul de a face posibil transportul naval între capitala României şi Marea Neagră.

Hidrocentrale pe canalul București-Dunăre

Acum, a venit rândul şi Gabrielei Firea care se arată, de asemenea, încântată de idee. Mai mult, aceasta a declarat că pe canalul Bucureşti – Dunăre s-ar putea instala şi hidrocentrale care să producă energie. „Pe acest curs de apă, cu o lungime de peste 70 km, s-ar putea instala şi câteva hidrocentrale care ar produce energie. Diferenţa de nivel între Bucureşti şi Dunăre este de 53 de metri, ceea ce ar permite utilizarea căderii de apă pentru producerea de energie. Pentru acest proiect ar fi necesară o finanţare din partea Uniunii Europene de circa 1,5-1,7 miliarde de euro”, a spus primarul Gabriela Firea, la conferinţa „Oraşul meu în Europa Noastră”.

Vrea să reabiliteze Piaţa Unirii

Edilul Capitalei a vorbit şi despre reabilitarea şi modernizarea integrată a Pieţei Unirii, care include atât reabilitarea canalului Dâmboviţa în această zonă, cât şi reamenajarea peisagistică a pieţei.

„În penultima şedinţă de Consiliu, am supus atenţiei consilierilor generali proiectul de reabilitare a zonei Piaţa Unirii. S-au aprobat indicatorii tehnico-economici, iar în următoarea şedinţă vom supune aprobarii CGMB Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”, a spus primarul general.

Ajutor UE pentru spitalul regional

Tot ieri, Gabriela Firea a vorbit despre proiectul construirii unui spital regional în Capitală. Primarul general a adăugat că Bucureştiul nu s-a „resemnat” atunci când a fost tăiat de pe lista scurtă a spitalelor de urgenţă regionale din România, în condiţiile în care Capitala şi întreaga zonă de sud au nevoie de un astfel de proiect. „Suntem în acest moment în situaţia în care vrem să identificăm o suprafaţă de teren de circa patru hectare, am găsit o astfel de suprafaţă, am identificat şi sursa proprie de finanţare sau co-finanţare şi vom merge la Bruxelles. Dacă ni se va adopta proiectul, vom fi extraordinar de fericiţi. Dacă nu, oricum, vom construi acest spital regional de urgenţă al Bucureştiului”, a spus Firea.


    fotografii: Click!
fotografii: Click!

Canalul va urma  traseul Budeşti- Olteniţa, cu porturi  în 1 Decembrie şi Glina
Canalul va urma traseul Budeşti- Olteniţa, cu porturi în 1 Decembrie şi Glina

Click! spune

Lucrările de executare a canalului București-Dunăre au început în 1986. După 1989, acestea s-au sistat, deşi partea de canal deja realizată se estimează a fi de 70% din întregul volum de construcţii. Lucrările existente s-au deteriorat. O mare parte a plăcilor de beton şi a bordurilor au fost furate. 

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
bridge 7770337 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net