Florin Cîţu, soluţii pentru creşterea salariilor. Cum ar aduce bani în plus în buzunarele românilor

Florin Cîţu a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care vine cu sugestii pentru a creşte salariile românilor.

Florin Cîţu foto: Facebook
Florin Cîţu foto: Facebook

Preşedintele PNL propune reducerea contribuţiei pentru asigurări sociale de la 25% la 20%. Florin Cîţu susţine că această mişcare ar aduce în buzunarele angajaţilor 317 lei.

„Reducerea CAS de la 25% la 20% - aproximativ 317 lei în plus în buzunar pentru românii cu salariul mediu”, a scris Florin Cîţu, completând că această măsură era pregătită pentru a intra în vigoare de la 1 iulie 2022.

Mai mult, politicianul crede că reducerea TVA-ului va ajuta Banca Naţională a României să lupte cu inflaţia.

“Reducerea TVA = ajută BNR în lupta cu inflația și ajută creșterea economică”, a mai scris Florin Cîţu, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Finanţelor a declarat că vrea supraimpozitarea proprietăţilor

Mesajul publicat de preşedintele PNL vine după ce ministrul de Finanţe a făcut o serie de declaraţii privind impozitarea proprietăţilor în 2023. Adrian Câciu a anunţat, în 9 februarie, că vrea să schimbe Codul Fiscal de la jumătatea anului, iar noile reglementări se vor aplica din 2023. Ministrul a precizat că persoanale cu mai multe propietăţi sau cei care au mai mult de două maşini ar putea să plătească mai mulţi bani la stat.

Adrian Câciu a revenit însă asupra anunţului, în 12 febrarie, şi a declarat că nu este adeptul supraimpozitării în astfel de situaţii. Ministrul a mai explicat că doreşte o “ajustare” în reglementarea comercială a unor activităţi de business.

Ce spune Marcel Ciolacu despre supraimpozitare

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a venit şi el cu precizări legate de supraimpozitarea proprietăţilor, tot în 12 februarie. Marcel Ciolacu a declarat că propunerile făcute de Adrian Câciu cu “o abordare social-democrată”, în condiţiilor în care taxarea directă a proprietăţilor în România reprezintă un procent redus din PIB, în raport cu media europeană. Liderul PSD a mai spus că va analiza şi ideea desfiinţării cotei unice.

„Aceste măsuri fiscale sunt prinse în programul de guvernare - nu neapărat desfiinţarea cotei unice explicit -, că vom analiza în cursul acestui an o altă abordare fiscală. Ştiţi foarte bine că orice modificare la Codul Fiscal intră în vigoare după şase luni, ca să fie, totuşi, predictibilă şi transparentă”, a declarat Marcel Ciolacu, conform digi24.ro.

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!  

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net