Răspunsul lui Nicolae Ciucă, după ce Florin Cîţu a ameninţat că rupe Coaliţia din cauza bugetului pe 2022

Premierul Nicolae Ciucă i-a răspuns lui Florin Cîţu, după ce liderul PNL a ameninţat că va rupe coaliţia de guvernare din cauza bugetului pe 2022.  Cîţu a criticat suma alocată pentru investiţii de către Guvern.

Florin Cîţu şi Nicolae Ciucă foto: Facebook PNL
Florin Cîţu şi Nicolae Ciucă foto: Facebook PNL

Luni (20 decembrie), Florin Cîţu a declarat că PSD nu a respectat condiţia negociată cu PNL de a impune pragul de 7% pentru investiții. Policianul a insistat că nu e vorba doar de un moft al său, ci de o problemă de sustenabilitate.

“Pachetul social propus de PSD a fost acceptat doar cu condiţia ca 7% din buget să se ducă către investiţii. Nu e doar o ambiţie a PNL. Este singurul mod prin care poţi să susţii acel pachet social. Fără resursele pentru investiţii, pachetul social nu are sustenabilitate pe termen lung şi creează dezechilibre”, a spus liderul PNL.

Florin Cîţu: “PNL a făcut un compromis”

Conform lui, acest prag este singurul mod prin care se poate susţine pachetul social propus de social-democraţi.

„Am discutat cu premierul. I-am spus că am făcut un compromis, PNL a făcut un compromis, pentru a face o guvernare cu PSD, ştiţi foarte bine că este un compromis. În acest moment, nu ştiu dacă se mai poate face ceva. Va trebui să discutăm în Partidul Naţional Liberal ce înseamnă acest lucru. Eu doar trag un semnal de alarmă, atunci când introduci un pachet social care are un impact social de 13 miliarde de lei, fără să aloci resurse în investiţii, o să ai probleme cu sustenabilitatea proiectului pe termen lung”, a explica Florin Cîţu.

Cum îi răspunde Nicolae Ciucă lui Florin Cîţu

În forma actuală a bugetului, transmisă de Ministerul Finanţelor, este alocat doar 6,71% din PIB pentru investiţii.

Cu toate acestea, Nicolae Ciucă s-a arătat relaxat la începutul şedinţei de Guvern şi a declarat că bugetul pe 2022 este ”echilibrat, responsabil şi realist. Bugetul pe 2022 răspunde atât aşteptărilor imediate cât şi unei viziuni de dezvoltare şi oportunităţilor viitoare ce au ca scop o viaţă mai bună pentru cetăţenii României”.

Citeşte pe adevarul.ro ce spune Nicolae Ciucă despre suma alocată pentru investiţii în bugetul pe 2022.

FotoJet (2) jpg
FotoJet (6) jpg
cub dana nălbaru png
FotoJet (7) jpg
FotoJet (1) jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FotoJet (8) jpg
cub cub cătălin scărlătescu png
image
image
image
image
image
image
fumat , alcool, jpg
FotoJet (6) jpg
salariu copy jpeg
cluj napoca 2126987 1920 jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
animal 1867472 1920 jpg