E oficial! Ajutor de la stat pentru pensionarii cu venituri de până la 1.600 de lei

Ultima actualizare:

Vești bune de la ministrul Muncii pentru românii în vârstă, cu venituri mici. Marius Budăi, a anunţat, vineri seară, că pachetul social asumat de coaliţie a fost finalizat, după ce Guvernul a aprobat ajutorul pentru pensionarii cu venituri de până la 1.600 de lei.

Măsura vizează pensionarii cu venituri mici. Foto: Shutterstock
Măsura vizează pensionarii cu venituri mici. Foto: Shutterstock

Guvernul a aprobat acordarea unui sprijin financiar pentru pensionarii cu venituri mici.

Acest ajutor de la stat va fi acordat o singură dată, în luna ianuarie, pensionarilor care au până la 1.600 și 1.600 de lei.

Pachetul social asumat de coaliţia aflată la guvernare a fost încheiat astăzi cu aprobarea ultimului act normativ (...) implementarea acelui autor social, acordat o singură dată, în luna ianuarie, pensionarilor care au până la 1.600 şi 1.600 de lei”, a declarat Marius Budăi, vineri, la finalul şedinţei de Guvern, citat de News.ro.  

Ministrul a precizat că este o măsură care să facă ”un scut” în jurul celor mai nevoiaşi şi faţa valului de scumpiri.  

Sprijinul se acordă diferențiat, în funcție de venit

Cuantumul ajutorului va varia în funcție de mărimea pensiei fiecăruia, astfel încât venitul total din ianuarie să ajungă la 2.200 de lei. „Cine are pensia de 1.000 de lei va primi un ajutor de 1.200 de lei. Cine are pensia de 1.001 va primi un ajutor de 1.199 de lei. Cine are pensia de 1.002 lei va primi un ajutor de 1.198 de lei, iar ajutorul va scădea pe măsură ce pensia este mai mare. Astfel că persoanele cu 1.600 de lei pensie vor primi 600 de lei acest ajutor. S-au făcut calcule aplicate care, începând de astăzi, vor fi și implementate în legea bugetului de stat”, a explicat ministrul Muncii, Gabriela Firea, într-o conferință de presă.

Anul 2022 aduce un val de scumpiri pentru bucureșteni

Anul 2022 nu vine deloc cu vești bune pentru locuitorii Capitalei. Taxa pentru parcarea de reședință crește de la 84 lei/an până la 600 lei pentru bucureștenii care locuiesc în centru (de peste 7 ori) și de la 37 lei/an la 300 pentru cei care locuiesc la periferie (adică de peste 8 ori).

De asemenea, scumpirile le vor resimți și cei racordați la sistemul centralizat de încălzire. Aceștia ar putea plăti cu circa 70% în plus pentru gigacalorie, astfel că factura la încălzire s-ar putea dubla.

Guvernul vrea să aloce bani pentru compensarea facturilor la energie

Guvernul vrea să aloce 4 milarde de lei în 2022 pentru compensarea şi plafonarea facturilor la energie, pentru consumatorii casnici şi industriali. Banii vor fi prevăzuţi în proiectul de buget, iar suma va fi încasată de la stat de către furnizorii de gaze şi energie electrică.

Preţul energiei este plafonat, în perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022, la maximum un leu, la care se adaugă o compensare de 29 de bani pentru cei care consumă până la 300 de kWh, plus o marjă de 10%, pentru consumatorii casnici, potrivit Legii 259/2021 privind plafonarea şi compensarea facturilor la energie.

La gaze, compensarea va fi de 33% din preţul gazului-marfă din factură, iar preţul a fost plafonat la 0,25 de lei pe kWh.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net