Forbes recomandă americanilor să vină la pensie în România. Țara este descrisă ca un rai pe pământ

Ultima actualizare:

Publicația americană Forbes clasează România pe primul loc în topul țărilor din Europa în care americanii ar putea să se mute la pensie. Topul include cinci țări, printre care Portugalia și Spania, iar România este prima recomandare. „Peisajele uluitoare, orașele pitorești și pline de culoare se adaugă unui stil de viață foarte accesibil”, scrie Forbes care menționează, totodată, că în țara noastră „corupția rămâne ridicată”.

Americanii caută locuri unde să se retragă la pensie

image

Rețelele sociale americane sunt invadate de mesaje din partea pensionarilor care cer informații despre alte locuri din lume unde să își petreacă anii bătrâneții.

Potrivit publicației americane numărul americanilor care doresc să se stabilească în străinătate la pensie s-a triplat în ultimii 30 de ani, potrivit unui sondaj din 2024 al Universității Monmouth.

De asemenea, numărul americanilor care trăiesc în afara SUA și care își primesc plățile lunare de pensie în țări străine a crescut de la 307.000 în 2008 la peste 700.000, raportează Administrația de Securitate Socială, citată de Forbes.

România, prima recomandare din Europa

România se numără printre țările care apare aproape în unanimitate pe listele țărilor europene cu un trai bun pentru pensionari.

„Peisajele uluitoare, orașele pitorești și orașele pline de culoare se adaugă unui stil de viață foarte accesibil”, scrie Forbes care dă țara noastră ca prima recomandare.  

În descriere, publicația americană amintește că Bucureștiul s-a clasat în 2023 pe locul 142 în clasamentul privind costurile și traiul de viață. Un clasament realizat de compania de servicii financiare Mercer, care a inclus 226 de orașe din întreaga lume, de la cele mai scumpe la cele mai puțin costisitoare.

Un calcul pe care l-a făcut Daily Express pentru britanici care doresc să se mute în București arată că bugetul lunar individual pentru alimente este de aproximativ 300 de euro, iar expații se pot răsfăța să ia masa în oraș, din când în când, grație prețurilor relativ mici ale restaurantelor.

Acesta a evaluat costurile comparative a peste 200 de articole în fiecare locație – de la inflație și fluctuațiile cursului de schimb, volatilitatea economică și geopolitică, locuințe, hrană și costuri de transport până la îmbrăcăminte, bunuri de uz casnic și divertisment.

În zone ale țării, cum ar fi regiunea de nord, bugetul lunar pentru o persoană începe de la aproximativ 600 EUR, precizează publicația.

Singura problemă menționată: corupția

„Pentru orice ședere mai mare de 90 de zile, trebuie solicitat un permis de sedere temporară de la Inspectoratul Roman pentru Imigrari.

Informațiile de contact, cerințele de aplicare și taxele pentru permisele de ședere pot fi găsite pe site-ul Departamentului Român pentru Imigrări.”, oferă Forbes toate informațiile pentru cei care au ales România pentru a-și petrece bătrânețea.

„Deși face parte din UE, România nu folosește euro, care este considerat de unii unul dintre motivele pentru care costul vieții rămâne scăzut în țară”, mai spune sursa care amintește și că „corupția rămâne ridicată” în țara noastră.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și Beatrice, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
diana sosoaca botnita png
maria antoaneta jpg
Tebea 2024  Adevărul  Facebook Diana Sosoaca jpg
reumatism jpg
madalina jpg
animale biserica profimedia (2) jpg
zambet shutterstock  jpg
panouri solare casa depositphotos1 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net