Fotbalist şi luptător K1, implicaţi în dosarul privind infracţiunile economice de 12,6 milioane de dolari

Ultima actualizare:

    Autorităţile urmează să emită, în acest dosar, şapte mandate de reţinereFoto Click!
Autorităţile urmează să emită, în acest dosar, şapte mandate de reţinereFoto Click!

Fotbalistul Bogdan Ghiceanu, de la FC Otopeni, arbitrul de fotbal Ionuţ Chiriac şi luptătorul K1, Marius Ioan Curtas, se numără printre cei implicaţi în dosarul privind infracţiunile economice de 12,6 milioane de dolari, în care au fost făcute, duminică (26 aprilie), aproape 50 de percheziţii.

Surse din Poliţia Română au afirmat, potrivit Mediafax, că luptătorul K1 are calitatea de martor în acest caz, în timp ce fotbalistul şi arbitrul de fotbal sunt suspecţi.

Autorităţile urmează să emită, în acest dosar, şapte mandate de reţinere, iar suspecţii vor fi prezentaţi cu propunere de arestare preventivă, au adăugat sursele citate.

Aproape 50 de percheziţii au avut loc, duminică, în Bucureşti şi în mai multe judeţe, într-un dosar privind destructurarea unui grup format din peste 55 de persoane, ce se ocupa cu infracţiuni informatice, în urma cărora au produs un prejudiciu de aproximativ 12,6 milioane de dolari.

Procurorii DIICOT şi poliţiştii au făcut 47 percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Constanţa, Vaslui, Bacău şi Argeş, pentru prinderea unor cetăţeni români şi străini, care au acţionat atât în Romania, dar şi în Japonia, Germania, Olanda, Belgia şi Italia, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor.

Până la acest moment, oamenii legii au găsit, în urma percheziţiilor, peste 150.000 de euro, două kilograme aur în lingouri, tablouri şi laptopuri, pe care le-au ridicat de la locuinţele suspecţilor.

Conform anchetatorilor, gruparea a vizat bănci din Statele Unite ale Americii şi din Oman. Sursa citată precizează că, o dată ce un membru al grupului infracţional spărgea sistemul de protecţie al băncii, erau copiate datele unor carduri, aferente conturilor unor mari corporaţii şi, imediat ce erau obţinute astfel de date, cardurile erau clonate şi distribuite către alţi membrii ai grupării.

Operaţiunea de retragere de numerar de la bancomate se efectua în mod organizat într-un interval de timp stabilit, astfel încât băncile de unde se efectuau retragerile să nu lucreze, suspecţii alegând zilele nelucrătoare. Mai mult, potrivit anchetatorilor, se efectuau retrageri atât de pe teritoriul mai multor localităţi din România, dar şi de pe teritoriul altor state europene, concomitent. Spre exemplu, în 2 decembrie 2013, au fost retraşi de pe teritoriul României 3,6 milioane de dolari, iar în 20 decembrie 2013 au fost retraşi din Japonia, de către aceeaşi membri ai grupării, nouă milioane de dolari. În total, gruparea a produs prejudicii de peste 12,6 milioane de dolari

La acţiune participă delegaţi IGPR – BCCO Bucureşti, Serviciul de Combatare al Criminalităţii Informatice cu sprijinul SRI, DIPI, DOS şi al Jandarmeriei Române, ei acţionând sub coordonarea procurorilor DIICOT.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Șofer la volan  Foto Pixabay jpg
inchisoare medievala jpg
profesor jpg
daniel david ubb fb jpg
phone 292994 1280 jpg
Izvorul de la Manastirea Sf  Dionisie Exiguul si Sf  Efrem jpg
4 front poza mare jpg
cat 7032641 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net