Franța este sub ape! MAE a emis o atenționare extrem de importantă

Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi informează, marți, pe românii care tranzitează sau intenţionează să călătorească în Franța, că agenţia locală de meteorologie a anunţat emiterea unor coduri, portocaliu și roșu, de inundații.

 Coduri roşu şi portocaliu de inundaţii, în Franţa / foto: Inquam Photos
Coduri roşu şi portocaliu de inundaţii, în Franţa / foto: Inquam Photos

Departamentul Pas-de-Calais se află sub roșu şi un cod portocaliu de inundaţii pentru departamentul Nord, pentru următoarele 36 ore.

Potrivit MAE, și pentru alte 5 departamente (Deux—Sévres, Charante-Maritime, Charante, Dordogne, Gironde), a fost emis un cod portocaliu de vânt, ploi abundente şi inundaţii.

„Autorităţile franceze recomandă cetăţenilor să urmărească evoluţia fenomenelor meteorologice, să evite zonele afectate, condiţiile de circulaţie putând fi extrem de dificile la nivelul reţelei rutiere şi/sau feroviare. De asemenea, pot fi posibile întreruperi ale curentului electric, alunecări de teren şi prăbuşiri ale unor diguri sau poduri”, a transmis MAE.

Unde trebuie să apeleze românii care au probleme

Cetăţenii români se pot informa în timp real în legătură cu situaţia meteorologică accesând pagina de internet www.meteofrance.com, iar în ceea ce priveşte circulaţia feroviară, pot regăsi informaţii actualizate consultând site-ul SNCF: https://www.sncf.com/fr/tempeteciaran.

Ministerul Afacerilor Externe informează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Paris: +33147052966 şi +33147052755.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă, astfel:

• Consulatul General al României la Paris: +33680713729;

• Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;

• Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;

• Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: https://paris.mae.ro, https://cgparis.mae.ro/, https://lyon.mae.ro, https://marsilia.mae.ro, https://strasbourg.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net