Alertă cu bombă! Liceul groazei din Franța, supus din nou terorii

Ultima actualizare:

Liceul Gambetta din orașul Arras, Franța, locul unde un profesor a murit și alte două persoane au fost rănite, în urma unui atentat islamist, a fost evacuat, luni, după o amenințare cu bombă.

Copiii au fost scoși din clase, în urma alarmei / foto: X
Copiii au fost scoși din clase, în urma alarmei / foto: X

Gérald Darmanin, ministrul de Interne din Franța susține că nu există „nicio îndoială” că există o legătură între atacul din Arras și conflictul dintre Israel și Hamas. Alarma s-a dovedit, până la urmă, falsă.

Franța a fost plasată în stare de alertă „atac de urgență” în urma unui atac cu cuțitul la Arras, în nordul țării, soldat cu un mort și doi răniți. Bărbatul ucis vineri era profesor de limba franceză. În atac au mai fost răniți un alt profesor și un agent de securitate.

Președintele Macron a declarat că profesorul „a ieșit în față pentru a-i proteja pe alții și a salvat, fără îndoială, multe vieți”. Atacatorul, Mohamed Mogouchkov, cetățean rus în vârstă de 20 de ani, este de origine cecenă și este cunoscut de serviciile de securitate pentru implicarea sa în extremismul islamist. Franța a intrat de vineri seară în cea mai înaltă stare de alertă antiteroristă, anunța premierul francez Elisabeth Borne.

Credincioșii și reprezentanții comunității musulmane din Franța au condamnat atacul

Credincioșii și reprezentanții comunității musulmane din Franța au condamnat atacul credincioșii și reprezentanții comunității musulmane au condamnat vineri cu fermitate atacul „barbar” în care un bărbat care a strigat „Allah Akbar” a ucis un profesor și a rănit grav două persoane într-un liceu din Arras.

„Împărtășim șocul și durerea provocate în țara noastră de acest act abominabil, pe care îl condamnăm cu fermitate”, a declarat într-un comunicat Chems-eddine Hafiz, rectorul Marii Moschei din Paris, exprimându-și „șocul” și „oroarea” față de acest „atac terorist”.

„În cultura noastră musulmană, ca și în istoria țării noastre, profesorii ocupă un loc special și fundamental, ceea ce face ca orice atac la integritatea lor fizică și morală să fie intolerabil”, a adăugat el într-un comunicat.

Consiliul Francez al Cultului Musulman (CFCM) a condamnat „ferm” un atac „criminal și josnic” care, la trei ani de la asasinarea lui Samuel Paty, „trezește răni adânci”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net