Fraudă la Mate. Patru elevi au fost dați afară de la proba de Matematică

Marți, 21 martie, elevii din Români de clasa a 8-a și a 12-a au susținut proba la Matematică în cadrul simulărilor pentru examenele din vară, Evaluarea Națională și Bacalaureat. Din cei peste 177.000 de elevi înscriși în clasa a VIII-a, s-au prezentat doar 163.376 de elevi. Patru dintre ei au fost dați afară din sala de examen pentru „tentativă de fraudare a examenului”.

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Un număr de 163.376 de elevi din cei peste 177.000 înscrişi în clasa a opta la începutul acestui an şcolar au fost prezenţi, marţi, la proba de Matematică din cadrul simulării Evaluării Naţionale. Patru candidaţi au fost eliminaţi în urma unor tentative de fraudă.

”La simularea probei scrise la Matematică, desfăşurată astăzi, 21 martie, au participat, potrivit informaţiilor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene (ora de referinţă: 13:00), 163.376 de elevi din cei peste 177.000 de elevi înscrişi în clasa a VIII-a la începutul anului şcolar curent. Ca urmare a unor tentative de fraudă, au fost eliminaţi 4 candidaţi”, a transmis, marţi, Ministerul Educaţiei.

Simularea Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a se va încheia miercuri, cu proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Subiectele şi baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro (sectiunea Simulare).

Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi a competenţelor asociate acestora, conform programelor aprobate de Ministerul Educaţiei.

Rezultatele vor fi comunicate în 29 martie şi vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Notele obţinute nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, acestea pot fi trecute în catalog.

Obiectivele urmărite prin organizarea simulărilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevi la finalul studiilor gimaziale/liceale, a precizat ministerul.

Calendarul probelor și rezultatelor de la Evaluării Naționale 

  • 6 – 9 iunie 2023: Înscrierea la evaluarea națională
  • 9 iunie 2023: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
  • 19 iunie 2023: Limba și literatura română – probă scrisă
  • 21 iunie 2023: Matematica – probă scrisă
  • 22 iunie 2023: Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 28 iunie 2023 (până la ora 14:00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
  • 28 iunie 2023 (ora 16:00 – ora 19:00) – 29 iunie 2023 (ora 8:00 – ora 12:00): Depunerea contestațiilor
  • 29 iunie – 4 iulie 2023: Soluționarea contestațiilor
  • 4 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor
image
image
image
image
image
image
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net