Google a împlinit 21 de ani. Uite cine este fondatorul celui mai mare motor de căutare de pe internet!

Ultima actualizare:
Larry page este co-fondatorul Google și unul dintre cei mai bogați oameni din lume
Larry page este co-fondatorul Google și unul dintre cei mai bogați oameni din lume

Te-ai gândit vreodată cum ar fi fost viața ta dacă nu ar fi existat internetul? Sau Google? Din fericire internetul există, iar Google tocmai ce a împlinit 21 de ani. Iată cine sunt fondatorii celei mai mari companii IT din lume care ne-a schimbat total viața.

Google, fondat de Larry Page și Serghei Brin, este cel mai cunoscut și folosit motor de căutare de pe Internet. Orice vrei să afli în lumea asta, îți spune Google, care a indexat până în prezent peste opt miliarde de siteuri și răspunde, zilnic, la mai mult de 200 de milioane de întrebări venite din toate colțurile lumii.

Google a devenit cel mai accesat motor de căutare mai ales datorită algoritmului Page Rank, inventat de Larry Page. Potrivit playtech.ro, Page Rank este un algoritm de analiză a link-urilor de pe internet. Cu cât un site are mai multe trimiteri spre el, cu atât este mai important și este scos în față la căutări. Astfel, dacă pagina A conține un link către pagina B, atunci, implicit, A afirmă despre B că aceasta este importantă, astfel că B trebuie să fie mai bine cotată în indexare. Cu alte cuvinte, Google este capabil să-ți furnizeze cele mai relevante rezultate ale căutărilor tale. Larry Page a dezvoltat algoritmul când era student la Universitatea Stanford. Brevetul aparține Universității Stanford, iar Google deține o licență exclusivă de utilizare a acestuia. În schimbul acestei licențe, Universitatea a primit 1,8 milioane de acțiuni ale companiei, iar acestea au fost vândute în 2005 pentru 336 milioane de dolari.

Potrivit Wikipedia, până în 2015, motorul de căutare Google a aparținut unei corporații americane multinaționale care purta același nume: Google LLC. Din 2015, Google este sub controlul companiei Alphabet.

Inițial, compania a pornit cu o investiţie de 100.000 de dolari, bani care au venit din partea lui Andy Bechtolseim, fondator  Sun Microsystem. Acesta considera la vremea respectivă că un motor de căutare pe Internet poate revoluţiona lumea. Primul birou al companiei – companie care avea să ajungă una dintre cele mai mari din lume – a fost într-un garaj, iar numele initial a fost „BackRub”.

De unde vine numele „Google”

Numele „Google” este un joc de cuvinte de la googol, neologism englez pus în circulaţie de către americanul Milton Sirotta în anul 1938, prin care acesta desemna numărul uriaş format dintr-un 1 urmat de 100 de zerouri (10100).

Printre serviciile oferite de Google se numără motorul de căutare pe internet numit Google, Google Earth (imagini din satelit ale Pământului), navigatorul de web Google Chrome, sistemul de operare de tip open source pentru dispozitive mobile Android, sistemul de e-mal Gmail, Google Talk, client de mesagerie instantanee, Google Translate, Youtube, hărți Google și altele.

Mesajul lui Google de ziua lui pentru utilizatori

„Acum 21 de ani, doi doctoranzi Stanford, studenţii Sergey Brin şi Lawrence (Larry) Page, au publicat o lucrare despre lansarea unui prototip al unui motor de căutare pe scară largă. Am ales numele sistemelor noastre, Google, de la ortografia lui googol sau 10100 şi se potriveşte bine cu scopul nostru de a construi motoare de căutare la scară foarte mare, au scris studenţii. Astăzi, Google operează în toată lumea în peste 100 de limbi, răspunzând la miliarde de căutari în fiecare an. Putem să spunem că lucrăm la scală mare. La mulţi ani, Google!”


    Larry page este co-fondatorul Google și unul dintre cei mai bogați oameni din lume Sursa foto: adevarul.ro
Larry page este co-fondatorul Google și unul dintre cei mai bogați oameni din lume Sursa foto: adevarul.ro

Cine este Larry Page, inventatorul Google  

Lawrence (Larry) Page s-a născut pe 26 martie 1973 și este al doilea fiu al cuplului Gloria și carl Page, aflamă de pe siteul ziare.com. Aceștia erau profesori și predau informatică la Michigan State University. Prin urmare, copiii lor au crescut înconjurați de calculatoare și reviste de știință și tehnică.

Larry a urmar cursurile unei școli bazate pe programa Montessori, care ajută elevii să-și dezvolte creativitatea și independența. El consider că acest lucru i-a modelat gândirea și l-a ajutat foarte mult în carieră.

La 12 ani, Page a citit o biografie a inventatorului Nikola Tesla, care fusese uitat de toatpă lumea și a murit dator vândut. Copilul a fost atât de impresionat de povestea de viață a lui Tesla încât încă de pe atunci a decis să realizeze tehnologii inovatoarea ca să nu ajungă niciodată în situația lui Tesla.

În afară de pasiunea sa pentru electronice, Page este și un mare iubitor de muzică. El a cochetat o vreme cu saxofonul.

În timpul studenției la Universitatea din Michigan, Page a pus la punct un sistem de transport al studenților prin campusuri și, împreună cu câțiva colegi, a inventat un autovehicul.

După absolvire, a urmat doctoratul la Standford unde avea să-l întâlnească pe Serghei Brin, în anul 1995. Cei doi au devenit prieteni foarte apropiați, împărtășind aceeași pasiune pentru tehnologie.

La 23 de ani lui Page i-a venit o idee care avea să revoluționeze internetul. S-a întrebat cum ar putea el să facă în așa fel încât să descarce tot webul? Pornind de la această întrebare, împreună cu prietenul său Page începe să lucreze la viitorul motor de căutare Google, care s-a numit, initial, BackRub.

Cei doi amici au înregistrat domeniul google.com în septembrie 1997, încercând să organizeze informația disponibilă pe internet.

Tot de pe ziare.com aflăm că Page a recunoscut, al un moment dat, că este mai bun la conceperea unor idei de ansamblu decât la management, iar asta pentru că nu este o persoană foarte sociabilă. Ca lider, el se axează în special pe rezultate și are o afinitate pentru ideile ambițioase, ieșite din comun.

Omid Kordestani, care a investit în Google și este un apropiat de-al lui Page, la- descries pe acesta ca fiind o persoană foarte curioasă dar și idealist. A spus despre el că vrea să schimbe lumea și să realizeze lucruri care să aibă impact asupra vieții oamenilor. Și se pare că i-a reușit din plin.

Page a fost directorul executive al Google până în anul 2001, când l-a pus în locul său pe Eric Schmidt.

Chiar dacă nu mai era director executive, astan u înseamnă că nu s-a mai implicat în dezvoltarea produselor Google. El a pus la punct toate detaliile achiziției sistemului de operare Android, fără că Schmidt să știe până în ultima clipă.

În 2011, Page se întoarce în funcția de director executiv, după 10 ani de pauză.

El a reorganizat structura managerială a companiei, iar până la finalul lui 2012 compania a lansat rețeaua social Google +, primul laptop Chromebook, ochelarii inteligenți Google Glass, serviciul de internet ultra rapid Fiber și multe altele.

Page a condus Google până în 2015, când compania a fost restructurată, iar Page a devenit directorul executiv al grupului Alphabet. Google devine o divizie a companiei mama.

Page petrece foarte mult timp pentru dezvoltarea de noi tehnologii și caută în permanență oameni talentați pe care îi recrutează și le deschide noi orizonturi.

Revista Forbes estimează că Larry Page are o avere de 37,4 miliarde de dolari, fiind pe locul 12 în rândul celor mai bogați oameni ai planetei.

Omul de afaceri își ține viața personală departe de ochii presei de scandal. El locuiește împreună cu soția sa și cei doi copii într-o locuință de 7 milioane de dolari.

Citește și: 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net