Greșeală imensă, depistată la Evaluarea Națională, după ce un elev cu nota 3,5 a făcut contestație. Ce notă a abținut la final

Un elev din clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială “Duiliu Zamfirescu” din Focșani, județul Vrancea, a primit inițial nota 3,50 la proba de Matematică în cadrul Evaluării Naționale 2024.

Eroarea s-a produs la Focșani / foto: arhiva
Eroarea s-a produs la Focșani / foto: arhiva

După ce a contestat rezultatul, elevul a reușit să își îmbunătățească nota la impresionanta medie de 9,75, conform rezultatelor publicate de Ministerul Educației.

Elevul de la Școala Gimnazială “Duiliu Zamfirescu” din Focșani, județul Vrancea, a obținut inițial nota 9,50 la proba de Limba română și nota 3,50 la Matematică în cadrul Evaluării Naționale 2024.

După contestația depusă, nota la Matematică a fost modificată la 9,75. Astfel, media finală obținută de elev este de 9,65, conform rezultatelor publicate de Ministerul Educației.

În acest an, s-au înregistrat peste 27.000 de contestații la Evaluarea Națională, cel mai mare număr din ultimii 10 ani. Concret, au fost depuse 27.642 de contestații la cele trei materii examinate, cu majoritatea acestora la proba de Limba și literatura română.

Nota mică, produsă de o „eroare” umană

Notele finale ale elevului din Focșani / foto: Edu.ro
Notele finale ale elevului din Focșani / foto: Edu.ro

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vrancea a declarat că incidentul a fost cauzat de „o eroare umană în încărcarea tezei pe platforma de evaluare” și că au fost luate măsuri disciplinare împotriva asistentului responsabil pentru greșeală.

„În cazul lucrării de la proba scrisă de matematică cu diferenţă de notare a fost o eroare umană de încărcare a tezei scanate pe platforma de evaluare. În urma afişării rezultatelor în data de 03.07.2024, candidatul a făcut contestaţie, lucrarea a fost scanată, reîncărcată pe platformă şi a fost evaluată.

Comisia Judeţeană de organizare a evaluării naţionale a luat măsuri asupra asistentului 1, în conformitate cu prevederile art.26 alin (5) din Metodologia de organizare şi desfăşurare a evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a, în anul şcolar 2010-2011, Anexa 2 la Ordinul nr.4.801/ 31.08.2010, cu privire la organizarea şi desfăşurarea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a, în anul şcolar 2010-2011, valabilă şi în anul şcolar 2023-2024”, se arată marţi într-un comunicat al ISJ Vrancea, citat de Edupedu. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
dallas jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
Edgar Allan Poe by Vallotton jpg jpeg
adolf hitler jpg
joe biden nato summit zelenski profimedia jpg
octavia marlow instagram jpg
Kate Middleton  GettyImages jpg
1 plante ghiveci shutterstock 1179520909 jpg jpeg
Paparude din comuna Breasta Dolj 1908 jpg
george enescu
image
actualitate.net
image
actualitate.net