Greșeală imensă, depistată la Evaluarea Națională, după ce un elev cu nota 3,5 a făcut contestație. Ce notă a abținut la final

Un elev din clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială “Duiliu Zamfirescu” din Focșani, județul Vrancea, a primit inițial nota 3,50 la proba de Matematică în cadrul Evaluării Naționale 2024.

Eroarea s-a produs la Focșani / foto: arhiva
Eroarea s-a produs la Focșani / foto: arhiva

După ce a contestat rezultatul, elevul a reușit să își îmbunătățească nota la impresionanta medie de 9,75, conform rezultatelor publicate de Ministerul Educației.

Elevul de la Școala Gimnazială “Duiliu Zamfirescu” din Focșani, județul Vrancea, a obținut inițial nota 9,50 la proba de Limba română și nota 3,50 la Matematică în cadrul Evaluării Naționale 2024.

După contestația depusă, nota la Matematică a fost modificată la 9,75. Astfel, media finală obținută de elev este de 9,65, conform rezultatelor publicate de Ministerul Educației.

În acest an, s-au înregistrat peste 27.000 de contestații la Evaluarea Națională, cel mai mare număr din ultimii 10 ani. Concret, au fost depuse 27.642 de contestații la cele trei materii examinate, cu majoritatea acestora la proba de Limba și literatura română.

Nota mică, produsă de o „eroare” umană

Notele finale ale elevului din Focșani / foto: Edu.ro
Notele finale ale elevului din Focșani / foto: Edu.ro

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vrancea a declarat că incidentul a fost cauzat de „o eroare umană în încărcarea tezei pe platforma de evaluare” și că au fost luate măsuri disciplinare împotriva asistentului responsabil pentru greșeală.

„În cazul lucrării de la proba scrisă de matematică cu diferenţă de notare a fost o eroare umană de încărcare a tezei scanate pe platforma de evaluare. În urma afişării rezultatelor în data de 03.07.2024, candidatul a făcut contestaţie, lucrarea a fost scanată, reîncărcată pe platformă şi a fost evaluată.

Comisia Judeţeană de organizare a evaluării naţionale a luat măsuri asupra asistentului 1, în conformitate cu prevederile art.26 alin (5) din Metodologia de organizare şi desfăşurare a evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a, în anul şcolar 2010-2011, Anexa 2 la Ordinul nr.4.801/ 31.08.2010, cu privire la organizarea şi desfăşurarea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a, în anul şcolar 2010-2011, valabilă şi în anul şcolar 2023-2024”, se arată marţi într-un comunicat al ISJ Vrancea, citat de Edupedu. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net