Evaluare Națională 2024. Au apărut subiectele la matematică. Ce le-a picat elevilor
Examenul de Evaluare Națională 2024 continuă astăzi cu proba la Matematică. Au fost publicate subiectele pe care absolvenții de gimnaziu le-au primit. În cursul zilei va apărea și baremul de corectare, alături de rezolvarea exercițiilor.
UPDATE 10.36 Subiectele pe care elevii le-au avut de rezolvat la proba de Matematică au fost publicate:
UPDATE 10.00 - 11.00
Din centrele de examen au început să iasă primii elevi care au susținut astăzi proba la Matematică.
Marți, la proba de Limba și literatura română, peste 7.000 de absolvenți înscriși la examenul de Evaluare Națională nu s-au prezentat, rata de participare fiind de 95,6%. Tot la prima probă, un elev a fost eliminat din examen pentru tentativă de fraudă.
UPDATE 9.00
Elevii primesc broșura de examen și ciornele ștampilate. Asistenții le explică modul în care trebuie să completeze caseta de identificare, iar apoi verifică dacă aceasta a fost completată corect.
Examenul la Matematică este structurat în trei subiecte, fiecare valorând 30 de puncte. Vor fi acordate 10 puncte din oficiu. Subiectele și baremul de corectare la Matematică pentru Evaluarea Națională 2024 vor fi publicate pe site-ul subiecte.edu.ro începând cu ora 15.00.
Marți, 25 iunie, elevii au susținut proba la Limba și literatura română de la Evaluarea Națională 2024. Profesorii consultați de Adevarul au declarat că subiectele au fost accesibile.
Proba pentru elevii care au studiat Limba și literatura maternă este programată vineri, 28 iunie.
UPDATE 8.00 - 8.30
Elevii care susțin proba la Matematică a examenului de Evaluare Națională 2024 au început să intre în centrele de examen. Aproximativ 160.000 de candidați ar trebui să susțină cea de-a doua probă, potrivit datelor centralizate și comunicate de Ministerul Educației.
Dintre aceștia, la proba de Limba Română s-au prezentat 153.398 de candidați. Elevii au asupra lor cartea de identitate, un pix sau stilou cu pastă/cerneală albastră și un creion pentru executarea desenelor și schemelor.
Înainte de a intra în săli, elevii trebuie să-și lase obiectele personale (genți, penare, telefoane, ghiozdane, cărți etc.) într-o încăpere de depozitare special amenajată. Odată intrați în clasele unde vor susține Evaluarea Națională, profesorii asistenți îi vor direcționa spre băncile pe care le vor ocupa în ordine alfabetică.
Candidații au la dispoziție două ore pentru rezolvarea subiectelor, timpul fiind calculat după completarea casetei de identificare. Elevii pentru care s-a aprobat prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, de către Comisia Județeană/a Municipiului București de organizare a examenului, în baza prevederilor procedurii specifice cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare, vor beneficia de acest avantaj.