Grevă generală în Sănătate, din 28 noiembrie, pe termen nelimitat
Potrivit lui Marius Sepi, protestele sunt susţinute şi de către organizaţiile profesionale ale medicilor.
El a precizat că angajaţii din sistemul sanitar sunt deschişi la orice negociere care ar duce la rezolvarea problemelor ridicate de aceştia.
Angajaţii din sistemul sanitar cer:
# alocarea a minimum 6% din PIB pentru sănătate# o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistemul public şi privat# o lege a salarizării specifică sistemului de sănătate# apărarea demnităţii şi renunţarea la denigrarea profesioniştilor de către autorităţi# organizarea unităţilor medicale cu paturi în sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte şi de calitate pentru pacienţi# consultarea reală a Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate cu privire la orice măsură ce poate afecta funcţionarea sistemului de sănătate.
"Având în vedere că guvernanţii au răspuns la demersurile noastre prin tăcere, că guvernanţii nu îşi asumă, public, responsabilitatea pentru subfinanţarea sistemului sanitar, că guvernanţii consideră că s-au achitat cu brio de rezolvarea revendicărilor profesioniştilor din sistemul sanitar, că prin politicile lor financiare, aceiaşi guvernanţi creează premisele unei subminări a sănătăţii publice, la care noi, medicii, nu dorim să fim complici, nu ne rămâne decât o soluţie: greva", a spus dr. Florin Chirculescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Medicilor "Dr. Ioan Cantacuzino".
În 2 noiembrie, peste 4.000 de angajaţi din sistemul sanitar au protestat în Capitală.