Guvernul a adoptat noile restricții anti Covid. Reguli și măsuri în valul 5

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Guvernul a adoptat, joi, 6 ianuarie, hotărârea privind prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, dar și măsurile anti Covid, care urmează să între în vigoare sâmbătă, 8 ianuarie. 

image

România a intrat în valul 5 Covid, iar autoritățile au impus noi măsuri de prevenire a pandemiei. CNSU a propus, guvernul a aprobat. Iată cele mai importante reguli pe care va trebui să le respectăm de sâmbătă!

Masca de protecție

Masca de protecție din material textil nu mai este permisă. În schimb, vom purta măști medicale sau măști de tip FFP2. Acestea sunt obligatorii atât în interior, cât și în exterior. Masca trebuie să acopere nasul și gura.

Excepții de la purtarea măștii:

  • copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;
  • persoanele care sunt singure în birou;
  • prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
  • reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
  • vorbitorii aflați în spații închise sau deschise cu condiția respectării distanței de minimum 3 metri între aceștia și oricare din celelalte persoane din public;
  • persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activități sportive.

Alte măsuri anti Cvid impuse în valul 4

Potrivit noii hotărâri acreva intra în vigoare, accesul la restaurante, săli de fitness, workshop-uri, târguri, cinematografe, teatre va fi permis la 50% din capacitate. Acest lucru se va întâmpla doar în cazul în care rata de infectare este mai mică sau egală cu 1%. Dacă incidența depășește acest procent, accesul va fi permis pentru 30% din capacitatea unităților respective.

În plus, pot fi organizate în continuare festivaluri publice în aer liber, concerte. Totuși, publicul nu trebuie să fie mai mare de 1000 de persoane și nu cu mai mult de 50% din capacitate. Bineînțeles, este posibil doar dacă rata de infectare este mai mică sau egală cu 1%.

Starea de alertă în România a fost prelungită de autorități cu încă 30 de zile în 8 decembrie, când au intrat în vigoare noi măsuri de relaxare a unor restricții:

  • eliminarea carantinei pe timpul nopții pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID
  • permiterea accesului în mall-uri, hoteluri, restaurante sau săli de sport și celor care fac test rapid sau RT-PCR, nu doar persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 sau trecute prin boală
  • permiterea accesului tuturor persoanelor în magazinele nealimentare, cu suprafaţa mai mică sau egală de 200 mp, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp/persoană
  • eliminarea obligativității măștii în aer liber, cu excepția zonelor aglomerate
  • prelungirea programului magazinelor sau localurilor până la ora 22.00, față de ora 21.00.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net