Noile m─âsuri pentru plafonarea pre╚Ťurilor la energie ╚Öi gaze, adoptate. Cum arat─â exact OUG-ul

25 ianuarie 2022

Premierul Nicolae Ciuc─â a anun╚Ťat mar╚Ťi c─â Guvernul va adopta prin Ordonan╚Ť─â de Urgen╚Ť─â noile m─âsuri privind compensarea facturilor la energie. Ordonan╚Ťa de Urgen╚Ť─â a divizat Coali╚Ťia, iar Marcel Ciolacu declara cu pu╚Ťin timp ├«nainte c─â aceasta nu va fi adoptat─â. 

image
Nicolae Ciuc─â a anun╚Ťat prevederile OUG Surs─â foto: Inquam Photos/Octav Ganea

M─âsurile care sunt stipulate ├«n cadrul Ordonan╚Ťei de Urgen╚Ť─â vor fi aplicate at├ót ├«n cazul consumatorilor casnici, c├ót ╚Öi a celor non-casnici, inclusiv pentru companiile din industria alimentar─â. 

Premierul Nicolae Ciuc─â a anun╚Ťat c─â locuitorii nu vor pl─âti mai mult de 0,80 lei pe kwh pentru energie ╚Öi 0,31 lei pentru gaze naturale indiferent de consum.

"Pentru popula┼úie, nimeni nu va pl─âti mai mult de 0,8 lei /kwh energie electric─â ┼či 0,31 lei /kwh gaze, indiferent de consum. Pentru consumatorii casnici cu un consum p├ón─â la 500 kw/h energie electric─â sau 300 metri cubi gaze naturale se va pl─âti 0,68 lei/ kwh la energie electric─â ┼či cca 0,22 lei pentru gaze naturale, cu toate taxele incluse", a fost anun╚Ťul f─âcut de c─âtre Nicolae Ciuc─â.

Premierul a mai spus c─â s-a decis ridicarea nivelului de compensa╚Ťie pentru a prelua c├ót mai mult din presiunea crizei energetice prin care trece Rom├ónia ╚Öi a men╚Ťionat care sunt m─âsuirile luate pentru firme ╚Öi consumatorii non-casnici.

"Pentru consumatorii non casnici, IMM-uri ┼či industria alimentar─â vom plafona pre┼úurile la 1 leu /kwh TVA inclus pentru energie electric─â ┼či 0,37 bani kwh la gaze naturaleÔÇŁ, a declarat Nicoale Ciuc─â, ├«n cadrul ╚Öedin╚Ťei de Guvern. 

Prevederile OUG vor fi aplicare începând cu 1 februarie

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a declarat c─â Ordonan╚Ťa prevede ╚Öi ca ANPC s─â poat─â aplica amenzi ├«ntre 20.000 de lei ╚Öi 200.000 de lei furnizorilor care nu se adapteaz─â noilor plafoane dtabilite ├«n cadrul Ordonan╚Ťei de Urgen╚Ť─â. 

Virigil Popescu a men╚Ťionat c─â prevederile Ordonan╚Ťei de Urgen╚Ť─â vor fi aplicate ├«ncep├ónd cu data de 1 februarie 2022 ╚Öi c─â leagea nu va fi aplicat─â retroactiv pentru luna ianuarie.

  Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! ┼či pe Google News! 

1 johnny depp amber heard jpg jpeg
survivor tj nedelcu png
ispita bianca pop beata crita sparg restaurantul 463978 webp
3alex nedelcu survivor png
dieta claudia pavel 2 jpg
1 insula iubirii 1 jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
oameni cu masti de protectie pe strada
FotoJet (2) jpg
FotoJet (1) jpg
evoli boala tigari electronice jpeg
Sorin Oprescu a fost s─âltat de masca╚Ťi din casa lui, ├«n septembrie 2015, dup─â ce tocmai primise mit─â 25 000 de euro jpeg
ion tiriac jpg