Hala Obor, închisă de inspectorii ANPC din cauza mizeriei

Hala Obor din Capitală a fost închisă pentru minim un an, după ce inspectorii ANPC au găsit mai multe nereguli în urma controalelor pe care le-au efecutat. 

Hala Obor a fost închisă de către inspectorii ANPC
Hala Obor a fost închisă de către inspectorii ANPC

Hala Obor din București a fost închisă, din nou, de către inspectorii ANPC. Deși în repetate rânduri au fost efecutate controale aici și semnalate problemele existente, nici societatea care administrează hala, nici operatorii economici care comercializează produse nu au luat măsurile necesare.

În urma ultimei verificări, inspectorii ANPC au identificat mai multe nereguli, între care se numără igienă precară a spaţiilor de depozitare şi vânzare, pardoseala deteriorată, tavan cu pete de mucegai şi condens, nerespectarea condiţiilor de temperatură pentru păstrarea produselor din peşte și utilizarea unor lăzi frigorifice nefuncţionale care prezentau în mod evident urme de rugină.

Citește și: Rafturile cu ouă la control! Ce nereguli au găsit inspectorii ANPC 

Cei veniți în control au constatat și „utilizarea unor lăzi frigorifice nefuncționale cu prezenţă de rugină; utilizarea unor vitrine frigorifice pentru produse congelate, deteriorate, cu aglomerări de gheaţă; comercializarea unor produse congelate fără etichete cu elemente de identificare-caracterizare”.  

În Hala Obor domnesc mizeria și haosul 

În plus, în hală există în continuare pavimente cu denivelări sau spărturi și mai multe zone în care gresia este spartă sau ciobită, existând pericolul de accidentare. În plus, în hala Obor domnește mizeria și haosul de nedescris, conform concluziilor la care au ajuns inspectorii ANPC. 

Vezi și: Protecția Consumatorului, raid în București 

ANPC a mai găsit „ambalaje aflate în afara spaţiilor special destinate depozitării deşeurilor (cutii carton; pet-uri; moloz rezultat în urma lucrărilor de reparare a unor zone din pavimentul halei), iar în acest spaţiu era un miros respingător provenit de la zona de depozitare", se arată în raportul acestora. 

Inspectorii ANPC au decis ca hala Obor să fie închisă pe o perioadă între 6 luni și un an, chiar mai mult și au menționat că renovarea acesteia este obligatorie pentru ca punctul comercial să fie redeschis în viitor. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net