Haos la venirea în ţară. Autocare întregi, carantinate la Nădlac. Otopeni, blocat

Mai sunt doar câteva zile până la Crăciun şi românii se întorc acasă, Asta înseamnă haos la punctele de trecere a frontierei. Vămile şi aeroportul Otopeni sunt paralizate de numărul mare de români din diaspora care vin fără teste şi fără vaccin.

Cozile de pe Otopeni sunt interminabile foto: captură video
Cozile de pe Otopeni sunt interminabile foto: captură video

A început haosul de la vămi specific Sărbătorilor: autorităţile se confruntă cu un val de români netestaţi şi nevaccinaţi, care trebuie carantinaţi. Din această cauză, cozile de pe trecerile de frontieră sunt kilometrice.

80% din românii veniţi acasă, trimişi în carantină

Conform autorităţilor, 80% dintre cei care vin trebuie trimişi, conform legii, în carantină, iar personalul nu face faţă. „Facem tot posibilul să nu se aştepte la triaj. Câteodată carnatinăm autocare întregi, 100% din cetăţeni sunt nevaccinati, din păcate, şi având în vedere că Europa este roşie, este un prognostic trist pentru ce o să fie din ianuarie în România”, susţine şeful Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Horia Timiş.

Directorul a explicat că, într-un interval de 6 ore, au intrat în ţară 1.500 de carantinaţi prin vama Nădlac. Dintre ei, doar două persoane au consimţit să se vaccineze.

Oamenii au început să îşi piardă răbdarea şi să fie agresivi verbal şi fizic cu angajaţii DSP. „nemulţumirea cetăţenilor carantinaţi se revarsă pe angajaţii DSP din punctele de triaj, care sunt înjuraţi, scuipaţi, jigniţi, şi datorită jandarmilor, cărora le mulţumim, există totuşi un sentiment de securitate”, a mai spus Timiş.  

Aeroportul Otopeni, blocat

Şi la terminalul Sosiri de la Aeroportul Otopeni s-au format cozi de sute de persoane, începând de vineri. Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a decis să permită debarcarea pasagerilor din avioane în grupuri de câte 50, la interval de 15 minute, pentru a mai debloca aeroportul.

Numărul îmbolnăvirilor va creşte după valul de români veniţi acasă

Însă, deşi sunt trimişi în carantină pentru a nu intra în contact cu alte persoane, românii veniţi se duc să stea în izolare acasă la părinţi şi familii. Astfel, ei îi pot îmbolnăvi. Autorităţile se aşteaptă ca numărul spitalizărilor să crească tocmai din această cauză.

Intră pe adevarul.ro pentru a vedea ce măsuri iau autorităţile pentru a elimina cozile din vămi

image
image
image
image
image
image
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net