Hexi Pharma: "Nu am avut niciodată bacterii în dezinfectanţi"
Un comunicat de presă din partea Hexi Pharma arată reacția companiei cu privire la scandalul dezinfectanților diluați. Firma neagă că ar fi avut vreodată bacterii în substanțele dezinfectante și că morțile survenite în spitale nu ar putea fi aruncate în curtea celor de la Hexi.
"Niciodată nu a plecat din fabrica Hexi Pharma vreun dezinfectant cu bacterii. De fiecare dată, pe fiecare lot în parte, s-au făcut teste, dacă au fost probleme, s-au identificat la timp, astfel încât sub nicio formă nu au ajuns produse cu bacterii către orice fel de utilizator, fie el spital, clinică sau persoană fizică.
La încercarea de schimbare a unui sistem, Hexi Pharma a fost alături de mass media și de opinia publica, nu împotriva. Dar după tot ce s-a întâmplat, nu vom accepta ca adevărate acte de omor, precum bacterii în dezinfectanti sau, și mai grav, în sterilizați, sa fie puse pe seama Hexi", se arată în comunicatul de presă de miercuri, 25 mai.
"Hexi Pharma a tăcut și a primit fiecare piatră aruncată"
Mai mult, firma afirmă că din bunul simț al lui Dan Condrea, patronul mort în 22 mai, i-a oprit pe reprezentanții companiei să facă publice opiniile lor cu privire la caz și amestecul unor instituții ale statului: "Hexi Pharma a tăcut mult în acest scandal. A tăcut și a primit fiecare piatră aruncată. Așa a decis Dan Condrea. Dintr-un simț al ridicolului prea bine dezvoltat, dintr-o încredere prea mare în instituțiile statului sau din alte motive pe care noi, cei care am rămas, nu le știm. Dar România este o nișă imensă pentru piața de dezinfectanți. Hexi Pharma, după o muncă imensă, de-abia se apropia în acest an de un 20 la sută. A jucat cum i-a dictat sistemul. Sau nu. Poate asta a deranjat. Poate n-a știut cum și cui. Dar vă atragem atenția, cu tot respectul: Că n-o să mai tăcem. Că în ritmul în care este gestionat de mass media astăzi, acest scandal tinde să îngroape toate problemele din sistemul sanitar. Continuând cu laitmotivul Hexi, îi ajutăm să profite pe cei care au avut de profitat (producători externi care vor cota de piață și persoane care primesc 'mulțumiri' în bani."