Ce trebuie să faci dacă ai primit o factură umflată energie. Virgil Popescu explică

Ultima actualizare:

Ministrul Energiei a declarat miercuri, după ședința de guvern, că există o cale de rezolvare pentru cei care au facturile umflate. Virgil Popescu îi trimite pe aceștia la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Ministrul Energiei, Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu

Scandalul facturilor umflate la energie este departe de a se încheia. Ministrul Energiei, Virgil Popescu recunoaște ceea ce era deja evident pentru toți românii. Furnizorii de utilități, mai ales cei din energie, au greșit pentru că au emis facturi la energie electrică și gaz fără compensare sau fără plafonare. Ministrul îi îndemnă pe cei care se trezesc cu facturi umflate să anunțe furnizorul, apoi să sune la ANRE.

ANRE ne-a comunicat că a intrat în control la marii furnizori şi mă bucur că se face odată lumină în aceste cazuri. Procedura există. Reclamaţie la furnizor. Furnizorul are posibilitatea să returneze banii dacă suma este peste 100 lei. Dacă suma este sub 100 lei, atunci se scade din factura următoare. Dacă furnizorul nu face acest lucru, reclamaţia se duce la ANRE şi ANRE rezolvă acest lucru. Toţi furnizorii care au întocmit facturi eronate vor trebui obligaţi şi cu amendă şi să le storneze să nu perceapă penalităţi şi le vor şi face corespunzător”, a spus ministrul, potrivit Adevarul.ro.

În ce priveşte noile măsuri ce vor fi aplicate de la 1 aprilie, ministrul a precizat:  „Avem o serie de măsuri în lucru pe care vrem să le adoptăm săptămâna viitoare. Mă refer la toate măsurile deja anunţate, cele privind reducerea TVA de la 19 la 5%, la schemele de sprijin care vor fi aplicate de la 1 aprilie pentru toţi consumatorii casnici, la scheme de ajutor pentru IMM-uri şi mai multe industrii precum cea alimentară, vom lua măsuri de sprijinire şi a altor industrii.  Vom lua măsuri ferme şi faţă de furnizorii care nu au întocmit facturile corespunzător, vom introduce neperceperea de penalităţi şi imposibilitatea debranşării", a msai spus Virgil Popescu.

Citește toate detaliile pe www.adevarul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net