Iarna a venit mai devreme în România. Drumuri înzăpezite la jumătatea lui noiembrie

Ultima actualizare:

Este iarnă în toată regula la jumătatea lui noiembrie în mai multe zone din România. Cele mai mari probleme au fost în Carpații Orientali, unde drumarii au scos utilajele și curăță șoselele acoperite de zăpadă. Un turist obosit a făcut infarct din cauza efortului în Masivul Parâng pe un viscol foarte puternic, informează salvamontiștii hunedoreni.  

Utilajele de deszăpezire au intrat la treabă din noiembrie
Deși este luna noiembrie, utilajele pentru deszăpezire au intrat în acțiune. Foto: Fcb Mircea Mălan

Turiști blocați în stațiunea Padiș 

Mai mulți turiști care au urcat sâmbătă în Munții Bihorului, în stațiunea Padiș s-au trezit duminică dimineață blocați de nămeții strânși peste noapte. A fost nevoie ca utilajele deszăpezire să intre în acțiune pentru ca oamenii să poată pleca ieri spre casele lor. 

Stratul de zăpadă măsoară 25 de centimetri, a declarat Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, pentru digi24.ro. Conform oficialului, se lucrează cu utilaje de deszăpezire la Stâna de Vale și în zona Padiș, dar acțiunile fost îngreunate de viscol și de mai mulți copaci care au căzut pe carosabil. 

Zăpada de noiembrie a luat prin surprindere românii
În stațiunea Padiș din Bihor, sâmbătă a nins ca iarna. Foto: bzi.ro

Salvamont Bihor recomandă turiṣtilor care vor să parcurgă trasee turistice în zona montană să folosească încălțăminte ṣi haine de iarnă întrucăt la nivelul stațiunilor Stâna de Vale, Padiș, Vârtop s-a depus un strat de zăpdă considerabil. În zonele de creastă unde s-a acumulat zăpadă viscolită grosimea stratului poate depăși 20-30 cm. 

 Viscol în Bistrița Năsăud 

Iarnă timpurie și în zonele montane din judeţul Bistriţa-Năsăud, unde a nins, iar angajaţii de la Drumurile Naţionale au intervenit cu utilaje şi material antiderapant pentru a curăţa carosabilul, potrvit tvr.ro

Şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Bistriţa, Alexandru Slavita, că ninsoarea a început în jurul orei 3,00 dimineaţa şi că viscol a fost doar în Pasul Tihuţa, străbătut de DN 17 şi care face legătura cu judeţul Suceava. Stratul de zăpadă în zona Pasului Tihuţa măsoară, la această oră, între 5 şi 10 centimetri. 

Șosele blocate de zăpadă noiembrie 2023
Pe drumurile din județul Harghita ninsoarea a creat cele mai mari probleme. Foto: agrointel.ro

Drumuri înzăpezite în Harghita 

„Ninge abundent pe mai multe sectoare de drum național din nordul județului Harghita: DN13B – zona Bucin, DN15 – zona Borsec, DN13A – între Miercurea Ciuc și Vlăhița, DN12C – zona Lacul Roșu. Utilajele DRDP Brașov acționează cu materiale antiderapante pe toate sectoarele afectate.  

Vă rugăm să nu vă deplasați în zonele afectate de ninsori dacă nu aveți mașina pregătită de circulație în condiții de iarnă!”, a transmis DRDP Brașov într-o postare pe Facebook preluată de bzi.ro. Iarna şi-a făcut simţită prezenţa ieri dimineață și în zonele montane din judeţul Bistriţa-Năsăud, unde a nins, iar angajaţii de la Drumurile Naţionale au intervenit cu utilaje şi material antiderapant pentru a curăţa carosabilul, potrivit sursei citate

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
image
actualitate.net
image
actualitate.net