Când va cădea prima zăpadă în București. Meteorologii au făcut anunțul

După ce luna octombrie a debutat cu temperaturi de vară, meteorologii vin cu o veste total neașteptată. Acum, în mijloc de octombrie, avem dimineți destul de reci, dar până la amiază cele peste 20 de grade din termometre ne dau voie să ne bucurăm încă de o vestimentație lejeră. Spre sfârșitul lunii, se pare că vom avea parte de o surpriză mare din partea vremii. Meteorologii au modificat prognoză și spun că se așteaptă la primii fulgi de zăpadă. Așadar, în București, începe să miroase a iarnă.

Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Vine iarna

Dacă până pe 15 octombrie vor fi și temperaturi de până la 27 de grade, începând cu 16 octombrie, vremea se schimbă radical! Încep ploile de toamnă, iar temperaturile vor scădea dramatic, informează meteorologii Accuweather.

Mai mult decât atât, minimele se vor apropia de 0 grade, așadar nu este exlus ca primii fulgi de zăpadă să apară, în acest an, chiar în luna octombrie în Capitală.

Prognoza meteo în următoarele 4 săptămâni

Săptămâna 09.10.2023 – 16.10.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi deficitar la nivelul întregii ţări.

Săptămâna 16.10.2023 – 23.10.2023

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice. Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor deficitare în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 23.10.2023 – 30.10.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 30.10.2023 – 06.11.2023

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă uşor excedentară în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net