Vremea o ia razna în România! Vor fi diferențe de 15 grade de la o zi la alta

Vremea urmează, începând de mâine, vremea se va răci semnificativ. Luni va fi rece în toată ţara şi sunt prognozate diferenţe mari de temperatură de la zi la alta.

Vremea se strică în toată țara / foto: Pixabay
Vremea se strică în toată țara / foto: Pixabay

Dacă până acum am avut zile de vară în plină toamnă, zilele următoarele zile temperaturile vor fi mai aproape de cele normale pentru luna octombrie.

„Un front atmosferic rece va traversa teritoriul țării noastre și va determina, pe de o parte, o scădere a valorilor termice, pe de altă parte, intensificări ale vântului, astfel încât mâine, duminică, în jumătatea nordică a țării, temperaturile vor scădea semnificativ față de astăzi.

Vom avea maxime de la 14-15 grade în regiunile nordice, până la cel mult 17-18 grade prin Crișana, prin sudul Transilvaniei și al Moldovei, în timp ce în jumătatea sudică a țării, tot mâine vorbim de vreme mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, cu maxime ce vor mai urca la valori maxime de 27-28, izolat poate chiar 29 de grade.

Vântul, însă, va prezenta intensificări în toate regiunile pe parcursul zilei de mâine, cu rafale în general de 50-65 km/h, iar la munte peste 80-90 km/h”, a spus Alina Şerban, meteorolog ANM, sâmbătă, la Antena 3.

De luni va fi și mai frig

Meteologul ANM a mai spus și că, începând de luni, va fi și mai frig în unele regiuni.

„Acest proces de răcire va continua, astfel încât luni se va răci și în jumătatea sudică. La nivelul întregii țări, vremea va fi chiar răcoroasă, cu temperaturi maxime de la 10-12 grade, în estul Transilvaniei, în Maramureș și în nordul Moldovei, la cel mult 19-20 de grade în extremitatea de sud a țării, în sudul Olteniei și al Munteniei, chiar dacă vântul va mai slăbi treptat în intensitate.

Minimele vor fi destul de scăzute și ele, în mod deosebit în noaptea de duminică spre luni, ușor negative în Transilvania, în Maramureș, acolo unde se va produce brumă, mai scăzute cel mai probabil în depresiune din estul ţării”, a mai declararat Alina Şerban.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net