Iată cum să-ţi pregăteşti familia pentru iarnă!

Ultima actualizare:
Nutriționistul spaniol Ata Pouramini
Nutriționistul spaniol Ata Pouramini

Iarna a sosit în unele zone din ţară şi urmează să acapareze şi restul regiunilor. Eşti pregătit să faci faţă zilelor scurte şi mohorâte şi nopţilor lungi şi friguroase? Click! te ajută cu câteva idei pentru a-ţi pregăti familia şi, mai ales, copiii, pentru iarnă.

Frig, zăpadă, polei, viscol. Cam asta ne aşteaptă în următoarea perioadă. În ultimii doi ani, au fost zone în ţară în care nămeţii de zăpadă au fost atât de mari, încât localităţi întregi au rămas izolate, fără curent electric şi fără hrană.Tocmai de aceea ar fi bine să ne pregătim din timp pentru astfel de situaţii, iar Click! te ajută cu câteva recomandări.Pregătiri pentru pene de curentUite ce ar trebui să ai la îndemână în cazul în care apar pene de curent sau rămâi izolat: lanternă şi baterii, pături, sare sau nisip pentru polei, numerele de telefon ale vecinilor şi apă plată.Ce nu trebuie să-ţi lipsească din cămarăNutriţionistul american, Larrian Gillespie, spune că, în anotimpul rece, supele şi ciorbele sunt cele mai recomandate, pentru că acestea conţin multe vitamine. Aşadar, trebuie să ai mereu în cămară morcovi, păstârnac, cartofi, ceapă, fasole şi nuci. Nu uita de condimentele care dau gust mâncării, dar nici de mere! „Păstrează merele la frigider, astfel ele rezistă chiar şi o lună”, mai spune dr. Gillespie. De asemenea, ar fi bine să ţii la congelator 2-3 pâini, pentru eventualele zile în care nu vei putea ieşi din casă.Sfaturi pentru zilele de săniuş• Academia Americană de Pediatrie le recomandă părinţilor să-şi îmbrace copiii, atunci când aceştia ies la săniuş, cu mai multe straturi de haine: o bluză subţire pe corp, un pluover pe gât, geacă, şosete căduroase, căciulă şi mănuşi. ”Fiind implicaţi în diverse jocuri, copiii nu-şi dau seama când sunt la un pas de hipotermie. Părinţii trebuie să ştie că primul semn este momentul în care copilul începe să tremure. Asta înseamnă că trebuie să intre în casă”, explică, pentru webmd.com, Gregg Boughton, medic de medicină sportivă, la Gem City Bone & Joint, SUA.• În cazul în care copilul tău are sângerări nazale din cauza aerului uscat din locuinţă, foloseşte un umidificator sau pune pe calorifere vase cu apă şi pune-i în nas apă de mare.• Fă-i duş copilului o dată la două zile! Îmbăierea zilnică îi poate usca pielea.• Dr. Gregg Boughton ne atrage atenţia să nu consumăm alcool, când stăm în frig. „Ceaiul sau ciocolata caldă sunt ideale pentru a ne încălzi”, a adăugat medicul. De asemenea, acesta spune că trebuie să ne hidratăm corect şi în timpul iernii, dar nu cu sucuri, ci cu apă.• Dacă mergi la săniuş sau la schi cu copilul, purtaţi amândoi haine care se usucă rapid, dar şi haine impermeabile, la fel şi încălţămintea.• Dacă suferi de astm, înainte să ieşi din casă, inhalează un puf.

E posibil să ningă şi în sud, inclusiv în Capitală

A nins și ieri, la munte, iar ploile din județele din nordul țării s-au transfomat ieri în lapoviță și ninsoare. Cel mai mare strat de zăpadă era, ieri, dimineață, de 15 cm la Bâlea Lac, 4 cm în Munții Călimani și 2 cm în Ceahlău. Directorul ANM, Ion Sandu, a declarat că începând de duminică noapte e posibil să ningă şi în sudul ţării, inclusiv în Bucureşti. Sandu a explicat că temperaturile vor fi negative noaptea, ceea ce va favoriza apariţia precipitaţiilor sub formă de ninsoare şi în sudul ţării, inclusiv în Capitală. ”Chiar și vineri ar putea fi câțiva fulgi în Capitală, dar va fi mai mult o burniță rece”, ne-a explicat Viorica Dima, meteorolog ANM.

8 alimente care te scapă de răceală


    Nutriționistul spaniol Ata Pouramini
Nutriționistul spaniol Ata Pouramini

Nutriționistul spaniol Ata Pouramini a enumerat, în ediția online a ziarului „La Razon”, șapte alimente care combat cu brio răceala. Simptomele specifice bolii, precum strănuturi, dureri musculare, dureri de cap și congestii nazale, pot fi ameliorate cu alimente care au proprietăți curative, mai spune specialistul spaniol. Iată care sunt „alimentele-minune”!• Morcovul e bogat în caroten și un stimulent natural pentru apărarea organismului.• Sfecla albă are proprietăți depurative. Ideal pentru ficat datorită proprietăților sale detoxifiante.• Ridichea este considerată o legumă anticancerigenă cu proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Regenerează sistemul celular, oxigenându-l și întârziind îmbătrânirea.• Grapefrutul ajută nu doar la vindecare, ci și la prevenirea bolilor, datorită puterii sale antibacteriene și antiseptice.• Usturoiul este un campion împotriva infecțiilor. Vindecă și dezinfectează, deoarece are proprietăți antifungice. Reglează circulația sângelui și este foarte bun pentru inimă.• Afinele ajută la combaterea cistitei, a virușilor și altor infecții.• Ghimbirul stimulează sistemele imunitar și circulator.• Nucile de Brazilia sunt bogate în vitaminele B, D și seleniu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
mircea diaconu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net