Îl scapă aparatul ăsta pe Cioacă de închisoare?

Ultima actualizare:
Cristian Cioacă
Cristian Cioacă

Cristian Cioacă ar putea redeveni un om liber! Şi asta pentru că avocata lui susţine că a făcut o descoperire de excepţie, menită să-l scape de închisoare în procesul în care este judecat pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu.

Apărătorul poliţistului spune, pentru România TV, că procurorii au folosit în anchetă un fals detector de persoane, cumpărat de la un milionar britanic găsit vinovat de fraudă. Este vorba despre dispozitivul ADE 650, inventat de britanicul James McCormik şi folosit de SPP pentru a căuta cadavrul Elodiei.

"Nu noi facem această dovadă. Procurorii de caz o fac pentru că au depus la dosarul cauzei procesele verbale în care se menţionează căutarea Elodiei cu acest dispozitiv şi cu participarea unor specialişti din partea organelor de resort".

Din actele depuse la dosar, reiese că anchetatorii au căutat în mai multe locuri cadavrul Elodiei folosindu-se de falsul detector. În toate locurile în care a fost folosit ADE 650, rezultatele au fost negative.

Cristian Cioacă
Cristian Cioacă

Este vorba de un aparat despre care producătorul britanic a susţinut ani la rândul că poate detecta droguri, bombe, substanţe interzise şi chiar rămăşiţe umane ascunse în ziduri, fuselaje de avion. Aparatul ar fi, suţineau producătorii, folositor şi în cazul obiectelor îngropate, sau aflate sub apă, până la o adâncime de zece metri.

Prezentat pompos ca o mare invenţie, ADE 650 nu este decât o mare escrocherie


    Cristian Cioacă
Cristian Cioacă

Aparatul ADE 650 nu este decât o imensă escrocherie pusă la cale de ATSC Ltd. din Marea Britanie, companie ce aparţine lui James (Jim) McCormick. Aparatul a fost folosit o vreme pentru căutarea mingiilor de golf, fiind vândut amatorilor pentru câteva sute de dolari.

Însă, la un moment dat, inventatorul lui s-a gîndit că afacerea ar putea fi extinsă şi a prezentat „jucăria" sa ca fiind un aparat de detectat bombe.

Preţul: până la 30.000 $ bucata. Imediat, aparatul a ajuns în Afganistan şi Irak, însă, după ce mai multe convoaie ce foloseau „detectorul" au sărit în aer, a început şi ancheta. În 2010, „inventatorul" a fost arestat de autorităţile din Marea Britanie, cercetările scoţând la iveală că totul este o mare escrocherie. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
prison puzzle jpg
coltea jpg
truck 2920533 1280 jpg
sectie votare jpg
image png
Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
WhatsApp Image 2024 11 21 at 22 31 59 jpeg
23adbb27 d661 4add b171 ecdb61862362 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net