Imagini cu avionul de lux pe care Klaus Iohannis l-a ales ca să zboare, în SUA. Ar fi preferatul șefului de stat

Președintele Klaus Iohannis a zburat, din nou, cu o aeronavă privată de lux. Acesta a plecat în SUA, cu un avion Gulfstream G550, care pare a fi devenit preferatul șefului de stat român, scrie adevărul.ro. Este același cu care președintele țării a mai zburat și în mai și iulie 2024 la Washington DC (SUA) și în august 2024 la Chișinău (Republica Moldova).

Foto: Boardingpass
Foto: Boardingpass

Cu ce avion a plecat Iohannis în SUA

Președintele Klaus Iohannis a plecat, luni, de pe aeroportul din Constanța într-o vizită în Statele Unite la bordul aceluiași avion de lux pe care l-a folosit și în precedentele sale deplasări la Washington, scrie Boarding Pass. Zborul de 9 ore fără escală a fost efectuat cu un avion Gulfstream G550 care pare a fi devenit preferatul șefului de stat român.

Cum arată aeronava de lux

Gulfstreamul G550 închiriat de la Global Jet este un avion de lux, al cărui cost de achiziție dacă vorbim despre un avion nou este de circa 40 de milioane de dolari. Avionul poate transporta maximum 13 pasageri și are aproape 14 metri lungime și 1,89 de centimetri înălțime maximă a cabinei. Autonomia de zbor a acestui avion este de 12.500 de kilometri.

Președintele a mai zburat cu același avion, în 2024

„Președintele României va efectua o vizită oficială în Statele Unite începând cu data de 24 septembrie 2024. Acesta și-a început călătoria luni, de la Constanța, și va zbura fără escală spre New York (SUA) circa nouă ore, cu un avion privat de tip Gulfstream G550 operat de Global Jet Luxemburg. Avionul va fi același cu care președintele țării a mai zburat în mai și iulie 2024 la Washington DC (SUA) și în august 2024 la Chișinău (Republica Moldova).

De asemenea, în anul 2023 același avion a fost închiriat pentru deplasările oficiale ale președintelui din Emiratele Arabe Unite (martie 2023), pentru "turneul african" din Kenya, Tanzania, Capul Verde și Senegal (noiembrie 2023), dar și în aprilie 2024 în Coreea de Sud”, scrie Boarding Pass.

Scopul vizitei în SUA

Scopul vizitei în SUA a președintelui Klaus Iohannis este menționat în agenda publică a președinției: marți, 24 septembrie – ora locală 09.00, 16.00, ora României- oficialul român va participa la segmentul de nivel înalt al celei de-a 79-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, la sediul Organizației Națiunilor Unite din New York.

350.000 de euro a costat altă vizită în Japonia a președintelui, în 2023

Ne amintim că pe 8 martie, 2023, preşedintele României a fost în vizită la împăratul Japoniei cu un avion închiriat, care a costat 350.000 de euro. Klaus Iohannis a plecat de la Sibiu cu o cursă charter, un adevărat hotel zburător.

România nu mai are avion oficial pentru şefi de stat de 10 ani. Toţi politicienii sunt de acord că avem nevoie de o aeronavă, dar de un deceniu, Administraţia Prezidenţială încheie contracte de închiriere pentru deplasări externe. 

Astfel că, România este un caz rar în Uniunea Europeană și chiar în regiune ca țară fără o aeronavă care să fie folosită de oficiali. Bulgaria, Cehia, Slovacia și Ungaria au câte un Airbus pentru uz oficial, iar Polonia, un Boeing.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printul Harry Printesa Diana jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
gradinarit  jpg
pesto pinguin profimedia (1) jpg
indian creek village shutterstock jpg
intersectie jpg
Lyle Erik Menendez profi Descopera 2 jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
regele charles al iii lea profimedia jpg
valtesse de la bigne captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net