Cât de luxos e avionul cu care merge Klaus Iohannis în Emiratele Arabe Unite

Preşedintele Klaus Iohannis merge în vizită oficială în Emiratele Arabe Unite cu un avion închiriat de la compania luxemburgheză Global Jet, aceeași de la care Administrația prezidențială a închiriat avionul care l-a dus pe președinte în Japonia, scrie adevărul.ro.

Interiorul avionului de lux închiriat de Klaus Iohannis FOTO: Facebook/BoardingPass
Interiorul avionului de lux închiriat de Klaus Iohannis FOTO: Facebook/BoardingPass

Zborul, fără excală la Sibiu

Potrivit informațiilor publicate pe pagina de Facebook a BoardingPass, avionul de lux care îl transportă pe președinte este Gulfstream G550, cu o capacitate de transport de 13 pasageri. Cel puțin la dus, zborul va fi efectuat fără escală, potrivit BoardingPass. Lucru puțin diferit, deoarece ne-am obișnuit ca președintele să facă destul de des oprire și pe aeroportul din Sibiu.

Scopul vizitei din Emiratele Arabe

Președintele României va efectua, în perioada 18-21 martie 2023, o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite, la invitația omologului său arab, Alteța Sa Șeicul Mohamed bin Zayed Al-Nahyan. Vizita are obiectivul de aprofundare a dialogului politico-diplomatic dintre cele două țări.

În timpul vizitei oficiale în Emiratele Arabe Unite, Klaus Iohannis se va întâlni cu Şeicul Mohamed bin Zayed Al-Nahyan. „Dezvoltarea relaţiilor României cu statele regiunii Golfului reprezintă un obiectiv important al politicii externe a ţării noastre, având în vedere tradiţia solidă a relaţiilor bilaterale, impactul evoluţiilor globale actuale asupra intereselor strategice ale ambelor părţi, dar şi o serie de obiective pragmatice privind dezvoltarea în comun a unor proiecte sectoriale cu state din această regiune”, se arată într-un comunicat de presă al Administrației prezidențiale.

350.000 de euro a costat altă vizită în Japonia a președintelui

Ne amintim că pe 8 martie, preşedintele României a fost în vizită la împăratul Japoniei cu un avion închiriat, care a costat 350.000 de euro. Klaus Iohannis a plecat de la Sibiu cu o cursă charter, un adevărat hotel zburător. România nu mai are avion oficial pentru şefi de stat de 10 ani. Toţi politicienii sunt de acord că avem nevoie de o aeronavă, dar de un deceniu, Administraţia Prezidenţială încheie contracte de închiriere pentru deplasări externe. 

Aeronava VIP pentru Klaus Iohannis a fost închiriată de la o firmă privată din Luxembourg, care s-a ocupat și de managementul avioanelor pe care le avea miliardarul rus Roman Ambramovich.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net