Imagini de coșmar după prăpădul provocat de furtuna de ieri
O furtună puternică a dezrădăcinat copaci în mai multe localităţi din judeţul Argeş și Teleorman, iar în Ilfov curțile au fost inundate. În toată țara a fost prăpăd.
Echipajele ISU Argeş au fost solicitate să intervină, ieri seară , pentru îndepărtarea mai multor copaci smulşi de vântul puternic în localităţile Valea Danului, Arefu, Brădet şi Costeşt, anunță news.ro.
În oraşul Curtea de Argeş, vântul puternic a smuls elemente metalice folosite la închiderea unui balcon, iar în localitatea Valea Mare Pravăţ o cracă ruptă dintr-un pom a căzut peste reţeaua de alimentare cu energie electrică.
Cea mai afectată de furtună a fost zona de munte a judeţului Argeş.
La Nucşoara, un drum forestier care duce către Vârful Moldoveanu şi alt drum forestier către Vârful Maliţa au fost complet blocate din cauza brazilor dezrădăcinaţi de vântul puternic.
Scăpări de gaze la un spital
Tot ieri, pompierii au fost solicitaţi să intervină şi la Spitalul Municipal Curtea de Argeş,unde au fost sesizate scăpări de gaze.
În urma verificărilor, specialiştii ISU au constatat că mirosul de gaze provine de o o conductă a cărei supapă s-a defectat, în zona punctului termic al unităţii sanitare.
Și în județul Teleorman natura dezlănțuită a produs pagube. Vântul puternic a pus la pământ acoperişuri şi a rupt mai mulţi copaci.
De asemenea, mai multe autoturisme au fost avariate din cauza tencuielii desprinse de pe clădiri sau a bucăţilor de acoperiş smulse de vijelie.
Şi în oraşul Turnu Măgurele vântul puternic a smuls un acoperiş.
De asemenea, între localităţile Mavrodin şi Călineşti, între Alexandria şi Furculeşti, dar şi în zona localităţii Brânceni copacii dezrădăcinaţi de vântul puternic au blocat drumurile.
Reprezentanții ISU București-Ilfov anunță că azi nopate au întervenit la 14 cazuri: au scos apa din șase curți, au îndepărtat un copac căzut pe carasoabil și au scos o mașină blocată în apă. În Capitală pompierii au scos apa din două curți și au îndepăratat patru copaci căzuți pe carosabil. Din fericire, nu au fost victime.
Astfel de probleme au fost semnalate în toată țara.
172 de copaci doborâți, la nivel național
Potrivit reprezentanţilor IGSU, au fost afectate de vijelii 62 de localităţi din judeţele Argeş, Bacău, Caraş Severin, Cluj, Covasna, Hunedoara, Harghita, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Olt, Neamţ, Prahova, Sibiu, Timiş, Teleorman şi Vâlcea.
Echipajele de pompieri au intervenit, astfel, pentru îndepărtarea a 172 de copaci doborâţi de vânt, precum şi pentru scoaterea apei din 13 locuinţe, opt curţi şi cinci subsoluri.
Clujul cel mai afectat
De asemenea, în urma furtunilor, 114 acoperişuri au fost afectate, fiind necesară intervenţia pompierilor.
Cele mai multe situaţii de urgenţă s-au înregistrat în judeţul Cluj, unde pompierii militari au intervenit pentru îndepărtarea a 30 de copaci şi pentru evacuarea apei din 10 locuinţe şi trei subsoluri.
Din cauza vântului puternic, au fost afectate parţial 105 acoperişuri de case şi cinci acoperişuri ale unor blocuri.