Imagini spectaculoase cu o trombă formată în Cluj. „A luat barca pe sus”. VIDEO

Ultima actualizare:

Localnicii din localitatea Mărtinești au fost martorii unui fenomen meteo rar. Pe lacul din comună s-a format o trombă care a „sfredelit” preț de câteva minute deplasându-se pe lac. Câțiva localnici care se aflau pe mal au reușit să înregistreze momentul, cu toate că recunosc s-au speriat destul de tare.

O barcă a fost luată pe sus

Fenomenul a avut loc într-o localitate din județul Cluj. Foto: captură video
Fenomenul a avut loc într-o localitate din județul Cluj. Foto: captură video

Tornadă formată pe Lacul Mărtinești, din județul Cluj a apărut din senin, chiar în apropierea unei cabane și a provocat panică printre cei prezenți. Fenomenul meteo neașteptat a apărut din senin.

S-a format în spatele unei cabane situate în apropierea lacului apoi s-o rotit preț de aproape trei minute pe lac.

image

În imaginile filmate de proprietara cabanei se vede cum în câteva momente, forța vântului a ridicat o barcă și câteva saltele, luându-i prin suprindere pe cei care au urmărit curioși dar și speriați fenomenul meteo.

"Da, am scăpat cu bine. A venit din spate de la cabană și a luat barca pe sus și câteva saltele!!!”, a declarat soțului proprietarei cabanei, potrivit Știri de Cluj.

Chiar dacă astfel de fenomene sunt rare în această zonă, autoritățile locale îi sfătuiesc pe cetățeni să fie precauți și să se adăpostească în cazul apariției unor vânturi puternice neobișnuite.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit în urma acestui fenomen total neașteptat al naturii.

Risc de inundații în 29 județe 

  Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, miercuri, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până joi la prânz în 13 bazine hidrografice, din 29 de județe.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 12 iunie, ora 14:00 - 13 iunie, ora 12:00, vor fi torenţi, pâraie, viituri rapide, creşteri de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe cursurile de apă: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Mureş, Bega, Timiş, Desnăţui, Jiu, Olt, Argeş, Ialomiţa şi Siret.

Judeţele care sunt traversate de aceste râuri sunt: Maramureş, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Cluj, Sălaj, Harghita, Mureş, Braşov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Timiş, Mehedinţi, Dolj, Gorj, Covasna, Vâlcea, Argeş, Olt, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Ialomiţa, Buzău, Vrancea, Bacău şi Neamţ.

Atenţionarea vizează, în principal, fenomene hidrologice importante care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele Maramureş, Covasna, Prahova şi Buzău.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net