În ce lux se lăfăie Marian Vanghelie, plasat sub control judiciar

Ultima actualizare:

16 milioane de euro, aceasta este suma pe care fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie este acuzat că a primit-o ca mită, pentru a-și exercita influența. Vanghelie a fost lăsat să plece acasă, sub control judiciar, iar asta înseamnă că va fi nevoit să petreacă următoarea perioadă în propria ”închisoare” de lux. 

Marian Vanghelie a fost plasat sub control judiciar după ce a fost acuzat de luare de mită
Marian Vanghelie a fost plasat sub control judiciar după ce a fost acuzat de luare de mită

Vineri, la primele ore ale dimineții, Marian Vanghelie a fost săltat din locuința sa și dus la tribunal, unde a fost judecat alături de alte 12 persoane suspecte, în dosarul achizițiilor supraevaluate de la Economat Sector 5.

Fostul edil este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, constituire a unui grup infracţional organizat şi instigare la abuz în serviciu, prejudiciul ridicându-se la peste 256 milioane lei.

O singură noapte a petrecut Marian Vanghelie în arest, apoi a plecat acasă, dar nu înainte să răspundă la întrebarea dacă "a furat sau nu" și să relateze cum și-a petrecut noaptea în arest.

"Noroc că toată lumea mă iubeşte. S-au sculat nişte băieţi tineri, unul a plecat pe traseu în Belgia, era din Sălaj, s-a sculat, mi-a pus un cerşaf de la el, curat, s-a sculat din patul de jos, s-a urcat în patul de sus şi mi-a dat voie să stau în patul lui, jos. Îmi este şi frică! Dar demnitatea e mai mare decât frica. Să nu credeţi că Mihai Viteazu sau Ştefan cel Mare – nu mă leg de numele lor! – când plecau la bătălii că nu se închinau la icoană şi nu se rugau la Dumnezeu şi nu le era frică că ar putea să moară, ba da!

Dacă mi se demonstrează vreodată vreo faptă concretă, nu poveşti, că am făcut ceva… toți denunţătorii ăştia care spun că am făcut, de ce nu vin cu un flagrant de 200 de euro? Păi vorbesc de zeci de milioane şi de prostioare”, a spus fostul primar Sectorul 5, la ieşirea din tribunal.

Marian Vanghelie, ”reținut” în vila cu cinci dormitoare

Tribunalul Bucureşti a respins, vineri noaptea, cererea DNA de arestare preventivă, în schimb, judecătorii au dispus ca fostul edil să fie plasat sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Iată unde se lăfăie celebrul fost primar! Într-o superbă vilă cu un etaj, situată pe malul lacului Snagov. Locuinţa are şase camere, patru băi, două terase şi o privelişte de vis, este ridicată pe un teren de 1.255 mp şi este situată într-o zonă liniştită.

Are nu mai puţin de cinci dormitoare, dintre care două au băi proprii, două terase, o bucătărie, garaj, un ponton lângă care este ancorată o ambarcaţiune, dar şi o grădină ca-n poveşti. Aici locuiește cu soția și fiica lor, dar și cu soacra, cu bona și femeia care face menajul și gătește.

De când a aflat că soțul ei a scăpat de arestul preventiv, Oana Mizil s-a mai liniștit. Vineri, când s-a trezit cu "străini" în casă, i-a crescut tensiunea și a amenințat că nu o să tacă dacă lui Vanghelie nu i se face dreptate. Mai mult, bruneta a spus că ar fi fost plecată demult din țară cu fiica ei, dacă situația ar fi fost alta. 

Mama Oanei Mizil a reușit să o liniștească și a trebuit să fie tare mai ales pentru fetița lor, Maria, în vârstă de numai 6 ani. 

Marian Vanghelie a fost condamnat și anul trecut

Anul trecut, Marian Vanghelie a fost condamnat într-un alt dosar la 11 ani și 8 luni de detenție. A fost găsit vinovat pentru că ar fi primit 30 de milioane de euro mită. Sentința nu este definitivă, iar dosarul se judecă în instanță de 6 ani.

Marian Vanghelie a fost trimis în judecată de DNA, în 2015, în dosarul în care era acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani. În acelaşi dosar, au fost condamnaţi şi oamenii de afaceri Marin Dumitru (4 ani) şi Mircea-Sorin Niculae (3 ani), pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani, Sorin-Ştefan Ciocan (3 ani), pentru spălare de bani. 

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net