Marian Vanghelie, escortat la DNA. Percheziții la casa fostului primar al sectorului 5

Ultima actualizare:

Marian Vanghelie a fost adus la DNA joi, 13 ianuarie. Procurorii fac percheziţii într-un dosar în care e vizat şi fostul primar al Sectorului 5 al Capitalei, au precizat pentru Agerpres surse judiciare. 

Marian Vanghelie. Foto: Mediafax
Marian Vanghelie. Foto: Mediafax


Potrivit sursei citate, percheziţiile se desfăşoară şi la locuinţa din Bucureşti a lui Marian Vanghelie, acolo unde fostul edil de la sectorul 5 locuiește cu soția sa, Oana Mizil

Vanghelie va fi audiat într-un nou dosar, în care ar fi vizat şi fratele său, legat de afaceri cu Primăria Sectorului 5, anunță News.ro.

Marian Vanghelie nu a făcut declaraţii în momentul în care a ajuns la DNA. Dosarul ar avea legătură cu afaceri derulate de fostul edil, prin interpuşi, cu entităţi din subordinea Primăriei Sectorului 5, potrivit Adevarul.ro.

Marian Vanghelie a fost condamnat, în mai 2021, la 11 ani şi opt luni de închisoare pentru luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu în formă continuată, spălare de bani în formă continuată, pentru că ar fi primit 20% din valoarea contractelor oferite de Primăria Sectorului 5 firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru. Decizia nu e definitivă.

Marian Vanghelie, mită de 30 de milioane de euro

Marian Vanghelie a fost trimis, în iulie 2015, în judecată în stare de arest, pentru 26 de infracţiuni de corupţie, alături de Laura Ciocan, directorul de atunci al Economat Sector 5 SRL. Prejudiciul se ridică la peste 60 de milioane de euro, din care peste 30 de milioane de euro ar fi reprezentat mita primită de Marian Vanghelie.

„În perioada 2006 – 2014, inculpatul Vanghelie Marian-Daniel, în calitate de primar al Sectorului 5 din Bucureşti, ajutat de inculpatul Niculae Mircea-Sorin şi parţial de inculpata Ciocan Laura, a solicitat şi primit de la inculpatul Dumitru Marin foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un „comision” de 20% din încasări). Aceste foloase au fost pretinse şi primite de inculpatul Vanghelie Marian-Daniel pentru a-şi exercita atribuţiile de serviciu atât în vederea atribuirii de către Primăria Sectorului 5 şi serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al Sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziţii publice firmelor controlate de omul de afaceri, cât şi pentru a dispune efectuarea plăţii lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală a acestor contracte este de aproximativ 738.019.000 de lei)”, aratau procurorii DNA într-un comunicat din 2015.

Știre în curs de actualizare

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net