Marian Vanghelie, reţinut după audierile DNA. Soţia sa spune că au primit mesaje de amenințare

Marian Vanghelie a fost reţinut de DNA, după audierile joi, 13 ianuarie, în dosarul în care el şi alte 21 de persoane sunt urmăriți penal pentru achiziţii nelegale, supraevaluate, făcute de Economat Sector 5. Soţia lui Vanghelie, Oana Mizil, afirmă că, în ultimele două săptămâni, amândoi au primit mesaje conform cărora el urma să fie arestat.

Marian Vanghelie și soția sa, Oana Mizil
Marian Vanghelie și soția sa, Oana Mizil

Fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie a fost dus joi la DNA, pentru audieri, după ce la locuinţa sa au avut loc percheziţii în cursul dimineţii. Ulterior, el a fost reţinut pentru 24 de ore, alături de mai multe persoane, anunță News.ro. Printre persoanele reținute se numără și fratele lui Marian Vanghelie, șeful Economat și șeful Salubrizare Sector 5.

Soţia lui Vanghelie, Oana Mizil, a declarat, la Antena 3, că ea şi fetiţa lor au stat încuiate într-o cameră timp de patru ore, cât timp procurorii au făcut percheziţie în locuinţă.

Oana Mizil: "Marian urma să facă dezvăluiri la o emisiune"

Ea a susţinut că de două săptămâni şi fostul edil şi ea au primit mesaje, de pe "cartele telefonice", prin care erau anunţaţi că el va fi arestat.

"Marian urma să iasă într-o serie de emisiuni televizate să dezvăluie informaţii cutremurătoare despre cei care încă conduc statul paralel în România", a declarat Oana Mizil.

Oana Mizil a mai declarat că are informaţii conform cărora dosarul în care este cercetat fostul primar al Sectorului 5 ar fi pornit în urma unor sesizări făcute de succesorul acestuia, Cristian Popescu Piedone.

Potrivit DNA, procurorii de la Secţia de combatere a corupţiei efectuează acte de urmărire penală faţă de 22 de suspecţi, între care funcţionari publici, directori din cadrul instituţiilor subordonate Primăriei Sectorului 5 şi Consiliului Local, pentru infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei în legătură cu achiziţii nelegale, supraevaluate efectuate de S.C. Economat Sector 5 (societate la care unic asociat este Consiliul Local).

Marian Vanghelie, mită de 30 de milioane de euro

Marian Vanghelie a fost trimis, în iulie 2015, în judecată în stare de arest, pentru 26 de infracţiuni de corupţie, alături de Laura Ciocan, directorul de atunci al Economat Sector 5 SRL. Prejudiciul se ridică la peste 60 de milioane de euro, din care peste 30 de milioane de euro ar fi reprezentat mita primită de Marian Vanghelie.

„În perioada 2006 – 2014, inculpatul Vanghelie Marian-Daniel, în calitate de primar al Sectorului 5 din Bucureşti, ajutat de inculpatul Niculae Mircea-Sorin şi parţial de inculpata Ciocan Laura, a solicitat şi primit de la inculpatul Dumitru Marin foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un „comision” de 20% din încasări). Aceste foloase au fost pretinse şi primite de inculpatul Vanghelie Marian-Daniel pentru a-şi exercita atribuţiile de serviciu atât în vederea atribuirii de către Primăria Sectorului 5 şi serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al Sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziţii publice firmelor controlate de omul de afaceri, cât şi pentru a dispune efectuarea plăţii lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală a acestor contracte este de aproximativ 738.019.000 de lei)”, aratau procurorii DNA într-un comunicat din 2015.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Costel Corduneanu FB jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net