În ce orașe vor fi interzise jocurile de noroc. Parlamentul a votat

Parlamentul, prin votul final al deputaților, a decis interzicerea jocurilor de noroc în localități cu mai puțin de 15.000 de locuitori. Nerespectarea noilor reguli va fi sancționată cu amendă de până la 200.000 lei, dar și confiscarea sumelor încasate din activitate.

Schimbări cu privire la industria jocurilor de noroc Foto: Shutterstock
Schimbări cu privire la industria jocurilor de noroc Foto: Shutterstock

Unde vor fi interzise jocurile de noroc 

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marți, proiectul de lege privind jocurile de noroc cu 243 de voturi "pentru", patru abţineri, iar doi deputaţi nu au votat. Industria jocurilor de noroc va suferi prima mare înfrângere, spune preşedintele Camerei Deputaţilor. Alfred Simonis a declarat că jocurile de noroc vor fi interzise în localităţile care au mai puţin de 15.000 de locuitori.

Dovada numărului de locuitori se face prin adeverință eliberată de primăria în a cărei rază teritorială se află spațiul propus. Nerespectarea noilor reguli va fi sancționată cu amendă de la 150.000 lei la 200.000 lei și confiscarea sumelor provenite din activitatea contravențională.

„Vor dispărea păcănelele"

„Industria jocurilor de noroc, industria păcănelelor va suferi prima mare înfrângere în Parlamentul României. Voi convoca patru comisii pentru a dezbate în regim de urgență prima lege, așa cum vă spuneam, împotriva industriei păcănelelor. Această industrie care nenorocește familii, distruge destine și care face extrem de mult rău României. În sesiunea de vot final de astăzi vom adopta această lege, care va presupune că, în peste 90% din localitățile din România nu se va mai putea desfășura acest tip de activitate.

Vor dispărea păcănelele, jocurile de noroc. Este o lege care închide păcănelele în localitățile care au sub 15.000 de locuitori, mărește amenzile substanțial”, a declarat președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis.

USR: „Un abuz pe care nu l-am văzut nici pe vremea lui Dragnea”

Opoziția a acuzat, însă modalitatea de propunere și votare. „Nici măcar n-a fost o dezbatere în comisie să vedem câte localităţi sunt cu mai puţin de 15.000, hai să vedem de ce 15, de ce nu 16, de ce nu două milioane şi le scoteam de tot. Am vrut să facem aceste amendamente”, a spus liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, la Palatul Parlamentului.

Ce a declarat Marcel Ciolacu 

„Zilele bune ale celor care au profitat cu lăcomie vânzând iluzii oamenilor s-au încheiat. Parlamentul a votat astăzi scoaterea păcănelelor din peste 90 la sută din localitățile din România.

Protejarea oamenilor trebuie să fie prioritatea, nu niște bani în plus aduși la buget obținuți pe suferința oamenilor. Am crescut taxele pentru jocurile de noroc, am reglementat mai bine domeniul, am interzis păcănelele în localitățile sub 15 mii de locuitori și vom continua să luăm măsuri până când lucrurile vor fi sub control. Nu mi-e frică de nimeni și voi merge până la capăt!", este mesajul lui Marcel Ciolacu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nicoleta Gherasimoae romanca Germania FOTO captura video Tik Tok webp
image
image
image
image
image
image
padure profimedia jpeg
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock
pod parva facebook jpg
euro valuta bani pixabay jpg
iqos jpg
judet din romania colaj pixabay jpg
datorii calculate la stat jpeg
1 cuptor cu microunde jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net