Se majorează taxele pentru industria jocurilor de noroc. Noile reguli decise de Guvern

Este cutremur în lumea jocurilor de noroc! Guvernul a adoptat, în ședința de Guvern de joi, o Ordonanță de Urgență. Proiectul OUG impune noi reguli, mai ales la jocurile de noroc de unde statul vrea să colecteze mai mulţi bani. 

banner jocuri de noroc png

Potrivit prevederilor din Ordonanţa de Urgenţă, jocurile de noroc nu vor mai putea funcționa decât dacă au societatea înregistrată în România. Prin această măsură Guvernul încearcă să prevină situația în care o companie câștigă bani în România, dar trimite întreg profitul în afara țării.

Noi reglementări cu privire la jocurile de noroc

„Un subiect care a stârnit interes este cel legat de noile reglementări privind jocurile de noroc. Guvernul a aprobat, astăzi, o ordonanţă de urgenţă prin care se stabilesc niveluri mai ridicate pentru taxele aferente licenţei de organizare şi de exploatare a jocurilor de noroc, care se plătesc anual, precum şi a taxelor speciale şi a garanţiilor depuse de companiile din acest domeniu”, a explicat Mihai Constantin, la finalul şedinţei de joi a Executivului, scrie Digi24.ro.

Ce explicații a dat purtătorul de cuvânt al Guvernului 

El a adăugat că ordonanţa de urgenţă prevede ca „dreptul de organizare şi exploatare a activităţii de jocuri de noroc să fie acordat doar societăţilor înmatriculate în România sau persoanelor juridice constituite legal într-un stat membru al Uniunii Europene sau în alte state semnatare ale Acordului privind spaţiul economic european sau din Confederaţia elveţiană, care au înregistrat un sediu permanent în România”. „Scopul este evident, pentru ca taxele şi impozitele să fie colectate în ţară”, a mai spus Constantin.

Registru accesibil online al companiilor și sediilor autorizate

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a mai explicat că actul normativ prevede şi înfiinţarea unui registru accesibil online al companiilor şi sediilor în care sunt autorizate aceste activităţi. „Veniturile din contribuţiile organizatorilor jocurilor de noroc licenţiaţi, încasate de către Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc, se virează în procent de 70% către bugetul de stat, iar procentul de 30% rămas va fi utilizat de ONJN pentru finanţarea programelor pentru prevenirea dependenţei de jocuri de noroc, pentru promovarea jocului responsabil şi pentru finanţarea unei linii telefonice verzi pentru sesizări din acest domeniu”, a mai afirmat Constantin.

El a mai anunţat că Ministerul de Finanţe va propune curând normele de aplicare pentru această OUG, iar termenul este de 30 de zile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net