În România se muncește mult, însă pe bani puțini! Unde găsim cele mai bine plătite job-uri

Suntem și noi campioni la ceva. La multă muncă pe bani puțini. Cel puțin asta o arată cel mai recent studiu din domeniu. Românii muncesc cel mai mult din Europa, cu 1.835 de ore. În ultimii cinci ani, oamenii și-au tot mărit orele lucrate săptămânal. 

România se situează în topul țărilor cu cele mai mici salarii Foto: Shutterstock
România se situează în topul țărilor cu cele mai mici salarii Foto: Shutterstock

Muncim mult, însă pe bani puțini 

România este pe primul loc în topul ţărilor în care se munceşte mult şi pe puțini bani. Lângă noi, sunt vecinii bulgari, iar imediat după, Grecia, scrie Observatornews.ro. Sunt ţări a căror producţie este rămasă în urmă, tocmai din cauza acestei diferenţe majore între volumul de muncă propriu-zis și calitatea ei. 

Unde găsim locuri de muncă calitative 

La polul opus, locurile de muncă de cea mai bună calitate se găsesc în țări cu structuri industriale dezvoltate precum Germania, Luxemburg și țările scandinave. Şi revenim la productivitate, unde sunt diferenţe uriaşe între România şi Germania, spre exemplu, ţări aflate la poluri opuse în studiul pe care l-am prezentat. În ţara noastră, productivitatea muncii este cu o treime sub media europeană, în timp ce în Germania, este cu aproape un sfert peste. Dar şi diferenţa de salarii este de aproape unu la cinci. 

Românii, campioni la orele de muncă

România este țara europeană în care oamenii și-au înmulțit cel mai mult orele lucrate săptămânal, în ultimii cinci ani, arată datele Organizației pentru Cooperare și dezvoltare Economică. Românii muncesc cel mai mult din Europa, cu 1.835 de ore, imediat după Grecia cu 1.872 de ore. În comparație, cel mai puțin muncesc germanii cu 1.349 de ore. O prejudecată printre americani este reputația Europei privind vacanțele generoase. Aceștia spun că europenii pun mai mult accent pe relaxare, decât pe muncă. Dacă ne uitam la cifre, românii muncesc mai mult decât americanii: 1.835 de ore, față de 1.791.

Ce salarii au românii 

Din cei 5,6 milioane de angajați din România, 1,9 milioane sunt plătiți cu salariul minim potrivit Inspectiei Muncii. Asta însemană mai mult de o treime, unul dintre cel mai mare procent din Uniunea Europeană.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net