În ziua tragediei, patronii de la Colectiv erau aşteptaţi la ANPC

Ultima actualizare:
Cristian Popescu Piedone susţine că Primăria nu are nici o vină pentru tragedia de la Club Colectiv
Cristian Popescu Piedone susţine că Primăria nu are nici o vină pentru tragedia de la Club Colectiv

Chiar în ziua de vineri (30 octombrie), cei trei patroni ai clubului Colectiv, Alin Ananastasescu, Costin Mincu şi Paul Cătălin Gancea, erau aşteptaţi cu actele firmei la ANPC (Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului n.r). Inspectorii au primit o sesizare legată de localul situat pe strada Tăbăcarilor şi au fost în control acolo, joi (29 octombrie), cu o zi înainte de tragedie.

Preşedintele ANPC Marius Dunca a declarat că sesizarea a fost primită la 18 octombrie. Reclamaţia făcea referire la  neconcordanţa între sumele de pe meniu şi cele încasate la cognac, relatează Digi24.

“Noi, când ne-am deplasat nu am ştiut că e club, am ştiut că e un operator economic. Procedura e aşa: vine un consumator, ne dă adresa, noi ne ducem şi acolo observăm dacă e club, magazin, dar odată ce reclamaţia a venit pe băuturi alcoolice, s-a deplasat o echipă de la biroul de alimentare.La data şi ora controlului nu era niciun reprezentant legal al firmei, doar o persoană, am lăsat o invitaţie în care le-am spus să vină un reprezentant legal sau administrator cu documente a doua zi, vineri, cu certificat de înregistrare a firmei, cod CAEN care îmi dă autorizaţia de funcţionare, ştampila, registrul unic de control şi o imputernicire din partea administratorului, şi autorizaţia sanitar veterinară şi lista de preţuri. Vineri (30 octombrie n.r), nimeni nu a venit la sediul comisariatului. Conform procedurii, colegii mei trebuiau luni (2 noiembrie n.r) să se ducă din nou la sediul şi să afişeze o nouă invitaţie pentru reprezentantul legal”, a spus Dunca.

Preşedintele ANPC a mai precizat că au fost verificate “de-a lungul timpului operatori cu domeniul de activitate cluburi, anul acesta 1.800. Nu poţi să intri la un operator economic dacă nu e un reprezentant economic şi nu pune la dispoziţie registrul unic de control, dacă nu vine abia apoi putem să îl sancţionăm pentru împiedicarea controlului. Mai departe nu e competenţa noastră”.

În urma tragediei care a avut loc vineri noapte (30 octombrie) la Club Colectiv, 32 de oameni au pierit, iar 130 de persoane sunt încă internate în spital, dintre care 90 în stare critică şi gravă. Luni (2 noiembrie), cei trei proprietari au fost reţinuţi şi sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Patronii, reţinuţi. Piedone, liber


    Cristian Popescu Piedone susţine că Primăria nu are nici o vină pentru tragedia de la Club ColectivFoto: Mediafax
Cristian Popescu Piedone susţine că Primăria nu are nici o vină pentru tragedia de la Club ColectivFoto: Mediafax

Vizaţi de anchetă nu sunt doar cei trei patroni ai clubului, ci şi cei care au autorizat funcţionarea acestui local. Funcţionarii primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, au dat aceste avize, dar el a declarat, încă din seara tragediei, că Primăria nu are nici o vină. Însă, legea spune altceva. Patronii clubului au declarat că localul deţine 80 de locuri, însă Clubul Colectiv era frecventat de sute de oameni în fiecare weekend. Pentru modificările aduse halei, patronii aveau nevoie de autorizaţie de construcţie şi de avizul pompierilor. Au sărit peste acest proces, cel mai probabil, cu ajutorul Primăriei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net