El urcă pe munți în mâini: „Am căzut de 100 de ori!”
Mulți oameni se luptă să urce pe munte folosindu-și picioarele, dar un bărbat a devenit viral pentru faptul că urcă pe cei mai populari munți din China folosindu-și mâinile. Sun Guo Shan, în vârstă de 38 de ani, a început să practice „urcarea în mâini” în mai 2023, după ce s-a hotărât să își îmbunătățească condiția fizică.

La mai puțin de un an după ce a început această aventură, Shan a decis să se înhame la o provocare monumentală: escaladarea în mâini a 50 dintre cele mai populare vârfuri montane din China. Originar din provincia Shandong, Shan a devenit cunoscut anul trecut, când un clip cu el urcând în mâini pe o distanță de mai mult de 1.500 de metri, până pe vârful Muntelui Wudang, a stârnit un val de reacții pe internet, conform Oddity Central.
Până acum, Shan a escaladat 34 din cei 50 de munți, printre care Muntele Lajun, Yunmen și Wutai – un loc sacru buddhist situat la o altitudine de peste 3.000 de metri.
Vrea să ajungă în Cartea Recordurilor
După ce a urcat cei 999 de pași ai Muntelui Tianmen din provincia Hunan, Sun Guo Shan a spus că a căzut de aproape 100 de ori. „Acesta este al 34-lea munte pe care l-am escaladat și, de asemenea, cel mai greu”, a declarat el. Pe Muntele Lushan, Shan a escaladat mai mult de 700 de trepte pentru a ajunge pe vârful Wulao, situat la 1.430 de metri altitudine.
I-a luat trei ore să termine provocarea de la Lushan, una dintre cele mai iconice regiuni montane din China, care se întinde pe 24 de kilometri lungime. Shan a spus că, prin această provocare, onorează unele dintre cele mai vechi tradiții ale Chinei și rămâne concentrat pe atingerea obiectivului pe care și l-a stabilit. După ce va finaliza provocarea, Shan plănuiește să aplice pentru un record mondial Guinness și să își înscrie numele în istorie.
Tradiția urcării în mâini se spune că provine din India, din Mayur Chaal, cunoscută și sub denumirea de „Mersul păunului”. Rădăcinile acestei practici provin din yoga antică, iar acest tip de mers ajută la dezvoltarea echilibrului și rezistenței celor care îl practică.