Încă o mărturie sinistră despre „coșmarul de la Polizu”: «Am trăit 4 zile cu un făt mort în pântec»

Ultima actualizare:

Un medic este făcut să vindece şi să aducă alinare, nu suferinţă şi lacrimi. Se pare că nu este cazul medicului Florian Robe de la Maternitatea Polizu, despre care zi de zi apar noi mărturii ale unor femei care îl acuză că au pierdut sarcini din cauza sa. Livia Ioana este a patra femeie care face dezvăluiri.

Maternitatea Polizu, scena unor drame ireparabile Foto: Inquam
Maternitatea Polizu, scena unor drame ireparabile Foto: Inquam

Am crezut că Dumnezeu a făcut aşa să pierd copilul, dar acum, când aflu, aud şi văd ce a făcut acest medic îmi dau seama cât rău mi-a produs şi mie, şi altora. Şi cine ştie câte mame nu au suferit din vina lui!”, a povestit fosta pacientă a medicului.

 Livia Ioana are 30 de ani şi trăieşte acum în Germania, în oraşul Heidelberg
Livia Ioana are 30 de ani şi trăieşte acum în Germania, în oraşul Heidelberg

Livia Ioana trăiește, acum, în Germania

O cheamă Livia Ioana are 30 de ani şi trăieşte acum în Germania, în oraşul Heidelberg. A auzit tragediile trăite de alte paciente ale medicului ginecolog Florian Robe de la Maternitatea Polizu şi acum s-a decis să vorbească.

În 2009, a rămas prima oară însărcinată, a pierdut-o şi a fost diagnosticată cu sindrom Help, o boală a sângelui. În 2012 a rămas din nou gravidă şi la patru luni şi jumătate a ajuns la medicul Florian Robe de la Maternitatea Polizu. I-a explicat ce probleme medicale are şi acesta, în urma unei ecografii, a declarat că fătul este rămas în urmă din creştere cu 2 săptămâni.

Citește și: Avalanşă de acuzaţii: «Nu vreau să mai facă rău nici unei mame»

I-a recomandat tratament cu Aspacardin şi acid folic. „Ulterior m-a trimis la Fundeni să fac analize speciale la sânge. Personalul de acolo mi-a spus că am venit cam târziu. Am primit tratament-injectabil cu Clexane, un anticoagulant. După 5 injecţii într-o seară m-am simţit foarte rău, şi am avut dureri insuportabile de burtă de parcă cineva mă tăia pe viu. Am luat legătura cu medicul Robe, care mi-a spus că nu mă poate primi deoarece cabinetul său face parte dintr-o aripă a maternităţii aflată în reparaţii şi mi-a recomandat să merg la alt medic”, îşi începe tânăra povestirea dramei prin care a trecut.

Medicul Florian Robe, de la Maternitatea Polizu, din București
Medicul Florian Robe, de la Maternitatea Polizu, din București

Reacție de medic: „copilul a cam murit”

Livia Ioana nu s-a lăsat şi după două zile, speriată de dureri, a dat de medicul Robe. Acesta i-a făcut o nouă ecografie după care i-a spus direct: „copilul a cam murit”. „Practic, eu trăiam cu un făt mort în mine. După 3-4 zile am intrat în operaţie pentru a mi se scoate fătul mort şi mi s-a spus chiar şi de directorul maternităţii de la acea dată care a şi participat la operaţie că doctorul Robe a greşit şi la boala mea nu trebuia să îmi prescrie Aspacardin”, îşi aminteşte pacienta doctorului Robe tragedia prin care a trecut.

Vezi și: Dana Rogoz, adio maternitate! De ce nu mai vrea vedeta alt copil: „S-a terminat!”

Practic, femeia a trăit o perioadă cu un făt mort în pântec. Deşi familia ar fi cerut cadavrul în mod expres, medicul ar fi refuzat absolut să le dea copilul şi ar fi refuzat şi să elibereze certificat constatator al decesului. „În afară de faptul că soţul a văzut fătul mort noi nu am primit nimic: nici certificat de deces, nu avem nici bilet de externare după operaţia de extirpare a fătului. Ne-am împăcat cu ideea. Am venit aici în Germania şi am deja un copil de 4 ani, Anastasia, şi acum sunt însărcinată iar. Nu mai sunt probleme, totul este OK. Dar uite că amintirile în viaţă se întorc şi viaţa a făcut în aşa fel încât să retrăiesc suferinţele pe care eu le credeam uitate”, spune resemnată românca.

De ce este acuzat medicul

Medicul Florian Robe de la Maternitatea Polizu este acuzat de mai multe mame de malpraxis. Vineri, avocatul Adrian Cuculis a depus în numele pacientei Marina Pletoiu din Piteşti o plângere penală la Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Nu rata nici: Lili Sandu, după ce s-a spus că a avut o problemă cu alcoolul: «Eu alăptam»

Medicul Robe este acuzat de omor calificat după ce această mamă a născut prematur în 2019, iar copilul a ajuns la gunoi. În ultimele trei zile au mai apărut alte două cazuri de malpraxis imputate de mămici doctorului Robe. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
vedete modeste colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
semnul intrebarii jpg
Robot inteligență artificială FOTO Unsplas Mohamed Nohassi jpg
netflix pixabay jpg
crima pexels jpg
Notre Dame Pixabay jpg
LmpwZyZ3PTgwMCZoYXNoPTViYzlmNDI1ZmYwZTJiNWNkM2NmMjNmZDU1ZjI5Yjc0 thumb jpg
https   www cancan ro wp content uploads 2024 10 2 6 1200x686 webp
copii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net